Evo ga! Medvjedi se napokon vratili iz 'mrtvih'!

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka prekinuli su mini-seriju od dva poraza pobjedom u gostima kod fenjeraša Innsbrucka u sklopu 7. kola austrijske EBEL lige.

28.9.2012.
22:07
VOYO logo

Nakon poraza kod Klagenfurta i Villacha Medveščak je s uvjerljivih 5:2 slavio kod posljednje momčadi lige, koja je u uvodnih šest utakmica sakupila jedan jedini bod. Od prve minute moglo se vidjeti da bi ovo mogla biti lagana lovina za Medvjede, a tako je na kraju i ispalo.

U prvoj trećini Medveščak je uputio čak 15 udaraca u okvir gola Innsbrucka, na kojima je stajao Patrick Machreich, od čega su dva završila pogotkom. Prvi je mrežu u 11. minuti zatresao Kyle Greentree, a manje od minute kasnije Adam Naglich digao je na 2:0. Oba pogotka postignuta su u situaciji kada je broj igrača na ledu bio izjednačen. Recimo i da su domaći hokejaši samo četiri puta pucali prema golu Michaela Ouzasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj trećini Medveščak je bio još raspoloženiji - prema golu Innsbrucka je pucao 20 puta, ali ovoga put je samo jedan pak završio u mreži Machreicha. Strijelac tog jedinog pogotka bio je Curtis Fraser u 28. minuti i to s igračem manje na ledu.

U sedam minuta posljednje dionice Kenneth Macaulay zabio je za 4:0, a Tom Zanoški za 5:0 i to u situacijama s jednakim brojem igrača na ledu. Nakon toga Medvjedi su pustili "papučicu gasa" i dozvolili Innsbrucku dva gola. Najprije je Alexander Höller zabio za 5:1 u 52., a pet minuta kasnije Francis Lemieux postavio je konačnih 2:5 gledano iz kuta domaće momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščak je tako u 7. kolu EBEL lige stigao do svoje tek treće pobjede, druge u gostima. Innsbruck je, pak, ostao na jednom jedinom bodu osvojenom protiv Dornbirna.

Innsbruck - Medveščak 2:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klagenfurt - Fehervar 3:1

Villach - Znojmo 6:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Graz 99ers - Vienna Capitals 2:5

Linz - Salzburg 6:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo