Iz Medveščaka potvrđena senzacionalna vijest

'S gotovo 95 postotonom vjerojatnošću Medveščak će se iduće sezone pridružiti KHL-u. Ozbiljno s njim računamo.

16.9.2012.
11:13
VOYO logo

Medveščak, odnosno njegov predsjednik, Damir Gojanović je uspio! U pet godina su stigli od 'nule' do hokejaškog raja. Od igranja u prvenstvu Slovenije do Kontinentalne hokejaške lige (KHL). Radi se o najjačoj hokejaškoj ligi Europe, natjecanju u kojem igraju brojne hokejaške zvijezde. Samo je NHL jače natjecanje, ali čak Rusi bolje plaćaju od Amerikanaca i Kanađana koji imaju ograničenje zbog Salary capa.

'S gotovo 95 postotonom vjerojatnošću Medveščak će se iduće sezone pridružiti KHL-u. Ozbiljno s njim računamo. Sponzori su spremni, a ugovor o sudjelovanju zagrebačkog kluba u KHL-u bio bi potpisan na tri godine', rekao je Aleksandar Medvedev, predsjednik KHL-a i oduševio Zagrepčane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Medvedev je i zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Gazproma, jednim od najbitnijih osoba u Rusiji, ali i na cijeloj planeti. Medvedev je veliki ljubitelj Hrvatske, a kako želi sa svojom ligom konkurirati NHL-u cilj mu je proširiti KHL na Zapad. Već uz klubove iz bivših republika SSSR-a igraju i momčadi iz Bratislave i Praga, a dogodine bi uz Medveščak mogao ući i talijanski Milano, a od 2015. planirano je priključenje i jednog švicarskog kluba. Naravno, najveće europske hokejaške lige (švedska, finska, švicarska) ne gledaju blagonaklono na rusku ekspanziju, tako da je Medvedevu potrebno hokejaške tržište kao Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščak ima publiku, ima dvije raspoložive dvorane, raznim spektaklima su Gojanović i društvo se ucrtali na hokejašku mapu Europe. I od 15. rujna se može reći da su uspjeli. Odnosno 95% uspjeli koliko je gazda KHL-a rekao.

Jer Medveščak je bez generalnog sponzora jedva krpao kraj s krajem u Ebelu (proračun za ovu sezonu je 13 milijuna kuna), a sada je Gojanović našao financijere za svoj projekt. Klubovi KHL-a godišnje troše od 10 do 50 milijuna eura i to će uz nogometnu Ligu prvaka biti najelitnije natjecanje koje će se igrati u hrvatskoj metropoli. Primjerice, Aleksandar Radulov potpisao je ugovor CSKA-om vrijedan 9.2 milijuna dolara po sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sadašnje momčadi Medveščaka tek samo par igrača bi moglo se nadati igranju u toj ligi (Kristan, Sertich, Greentree, Perkovich) dok bi ostatak trebali činiti nova pojačanja. Koja? Od dijaspore koja igra u Sjevernoj Americi na vrhunskoj razini (Cory Sarich, Willie Mitchell, Marc Edouard Vlasic, Victor Oreskovich, Mark Fistric) do velikih europskih zvijezda. No, polako. Prvo trebaju dočekati sljedeće ljeto. Dotad je na programu Ebel, prije svega Vienna Capitalsi u nedjelju (20.30 sati) u pulskoj Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo