MATEŠA PORUČIO OLIMPIJSKOM ODBORU: / 'Ako je postojala, nepravda mora biti ispravljena. Već su nam čestitali na zlatu'

Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI

Hrvatski veslač Damir Martin i više je nego sretan i zadovoljan osvojenim srebrom na utrci samaca, no ta finalna utrka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru i dalje za sobom vuče neželjene 'repove'.

14.8.2016.
21:39
AFP, JANEK SKARZYNSKI
VOYO logo

Riječ je o činjenici da je Martin u ciljnu ravninu ušao u vremenu pobjednika Novozelanđanina Drysdalea, no u konačnici i primio srebro. Hrvatski olimpijski odbor foto-finiš smatra spornim i zato je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša uputio dopis predsjedniku Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasu Bachu te predsjedniku Međunarodne veslačke federacije (FISA) Jean-Christophu Rollanduu kojem zahtijeva analiza neovisnih stručnjaka.

Image
HOO SE NE MIRI SA SREBROM: /

'Poduzet ćemo sve da zaštitimo Martinove interese'

Image
HOO SE NE MIRI SA SREBROM: /

'Poduzet ćemo sve da zaštitimo Martinove interese'

Image
Foto: Dnevnik Nove TV

Sve je dodatno objasnio u mikrofon Nova TV čiji je gost bio u Dnevniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate tri nivoa na kojima možete reagirati. Prvi je Svjetska veslačka federacija. Njima smo uputili zahtjev da neovisni eksperti pogledaju tu snimku i uložili smo žalbu na pravilo 80. u pravilniku veslačkih natjecanja. Već smo dobili i odgovor da će snimka biti proslijeđena Swiss timingu i oni će dati svoju ocjenu. Drugi nivo je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, koji je i gledao tu utrku i čestitao mi na podjeli zlata s Novozelanđaninom. Nije imao pojma da neće podijeliti dva zlata. Treći dio je žalba Sportskom arbitražnom sudu - CAS-u. Mi ćemo sigurno ići i prema tome jer je to pitanje zaštite i integriteta našeg sportaša", poručio je Mateša koji smatra da do promjene Martinove medalje može doći:

“Bilo je takvih slučajeva gdje su se medalje oduzimale i davale. Zašto ne? Sportaši su ovdje najvažniji. Nepravda mora biti ispravljena ako je postojala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo