MATE RIMAC I INSTITUT RUĐER BOŠKOVIĆ ZAJEDNO POMAŽU DARIJI OBRATOV? / 'Takve je sanjke nemoguće kupiti, ali mogu se izraditi'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Predsjednik i glavni tajnik HOO-a obećali su Dariji potporu olimpijske udruge u nastavku sanjkaške karijere

14.3.2018.
9:28
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Prva hrvatska sanjkaška olimpijka Splićanka Daria Obratov najavila je u utorak u razgovoru s predsjednikom i glavnim tajnikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom i JosipomČopom da će se za nastup na ZOI-ju u Pekingu 2022. godine boriti u paru sa sestrom Daniom.

Predsjednika Matešu posebno je interesiralo kako se Dariji može pomoći u kupnji ili izradi sanjki koje bi bile što konkurentnije vodećim sanjkaškim nacijama u svijetu, a Daria je iznova pojasnila složenost njihove nabave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takve sanjke nemoguće je kupiti jer nitko ih neće prodati izravnoj konkurenciji, ali može ih se izraditi, kao što to čine Nijemci u suradnji s BMW-om, Česi sa Škodom, Amerikanci s NASA-om ili Rusi, također u suradnji sa svojom svemirskom agencijom", kazala je Obratov i naglasila moguću suradnju s automobilskim poduzetnikom Matom Rimcem.

'Konzultirat ćemo i stručnjake s Instituta Ruđer Bošković'

"Možemo kontaktirati gospodina Rimca o mogućnostima njegove tvrtke, ali budući da se radi o posebnim materijalima za izradu sanjki, konzultirat ćemo i stručnjake s Instituta Ruđer Bošković", ustvrdio je Mateša, istaknuvši želju da taj proizvod bude "plod znanja i umijeća hrvatskog čovjeka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva hrvatska sanjkaška olimpijka najavila je kako se za nastup na ZOI-ju u Pekingu 2022. godine planira boriti u paru (tzv. dvojci), skupa sa 20-godišnjom sestrom Daniom, također sanjkašicom, koju je šest mjesta dijelilo od vize za Pjongčang u "singlu".

Predsjednik i glavni tajnik HOO-a obećali su Dariji potporu olimpijske udruge u nastavku sanjkaške karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo