Prava istina: 'Meni je Kostelić spasio guzicu'

Tvorac hrvatskog skijaškog čuda Ante Kostelić već godinama izaziva kontroverze u svjetskom skijanju, ali nema čovjeka koji mu se barem jednom nije poklonio nakon 10 osvojenih olimpijskih medalja.

24.2.2014.
18:48
VOYO logo

Slavni Austrijanac osvojio je srebrnu medalju u olimpijskom slalomu, i to najviše zahvaljujući zahtjevnoj stazi druge vožnje koju je postavio Ante Kostelić. Gips je još jednom visoko podignuo letvicu, ali zato su na kraju najbolji zaista i bili najbolji.

Zlato je osvojio austrijski specijalist za slalom Mario Matt, a srebro Hirscher, koji je nakon prve vožnje bio u nezavidnoj situaciji, sa sekundu i 28 stotinki zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su kritizirali, ali meni je spasio guzicu. Kad sam vidio drugu stazu, znao sam da mogu još nešto izvući", izjavio je Hirscher za Sportske novosti i prokomentirao kritičnu prijelomnicu na početku staze, koja je izbacila iz borbe za medalje većinu favorita.

"Ne može svatko dobro odskijati taj dio. Ali mi nismo skijali školsku utrku, mi smo tražili olimpijskog pobjednika", rekao je Hirscher. A baš to ponavljali su ovih dana i Ante i Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U sportu vrijedi ono pravilo Pierra de Coubertina. Kako je zamislio početak modernog sporta. Citius, altius, fortius, znate što to znači. Prema tome po meni sve treba ići u tom smjeru, pa tako i postavljanje staze. Ako je neka staza tako lagana da ju svi prolaze, to je kao da se neki ljudi kartaju, a da su svi zaradili, to je nemoguće'', izjavio je Gips po povratku u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo