LUDI SPORTSKI VIKEND: / Kauboji u Riju, Lovrenov sramotan istup, kriza Barcelone...

Image
Foto: AFP, FRANK CILIUS

Iza nas je još jedan vrlo zanimljiv sportski vikend koji je obilovao uzbuđenjima, kako na borilištima, tako i izvan njih.

11.4.2016.
8:55
AFP, FRANK CILIUS
VOYO logo

Za hrvatske ljubitelje sporta vijest vikenda je svakako plasman rukometaša na Olimpijske igre, naši su nogometaši ponovno zabijali u stranim ligama, a medijski istup Dejana Lovrena je uzdrmao reprezentaciju dva mjeseca uoči Europskog prvenstva. No, krenimo redom.

Rukometaši u Riju

Hrvatski rukometaši po peti će put nastupiti na Olimpijskim igrama. Na kvalifikacijskom turniru u Danskom Herningu osvojili su drugo mjesto, dovoljno da ugrabe olimpijsku vizu. Poraz od Danske u petak (24-28) i loše prvo poluvrijeme u subotnjoj pobjedi protiv Bahreina (33-22) izazivali su sumnju, ali Babićevi su je izabranici otklonili briljantnom nedjeljnom izvedbom protiv Norveške (27-21). Junak utakmice je bio nesavladivi Ivan Stevanović koji je skupio 17 obrana i spustio rampu Norvežanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
A SAD U RIO PO ZLATO: /

Briljantnom igrom hrvatski rukometaši izborili su Olimpijske igre

Image
A SAD U RIO PO ZLATO: /

Briljantnom igrom hrvatski rukometaši izborili su Olimpijske igre

Lovrenov sramotan istup

Dejan Lovren vjerojatno se prekrižio s popisa putnika na Euro u Francuskoj. Nakon što je za nedavne prijateljske utakmice protiv Mađarske samoinicijativno prekinuo zagrijavanje i vratio se na klupu izbornik Ante Čačić ga je oštro kritizirao. U nedjeljnom intervjuu za Sportske novosti Lovren mu je odgovorio da se nema namjere ispričati, te da neće ići na Euro ako ga Čačić ne vidi u prvih 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dejan Lovren

"Meni je rečeno da ću u Budimpešti igrati drugo poluvrijeme. Bio sam spreman ući u igru. Uostalom, izbornik je kazao da će svi dobiti priliku, da svakoga želi vidjeti u obje utakmice. Na kraju nisam dobio priliku. Da si ne lažemo, pao mi je mrak na oči", ispalio je Lovren.

Mandžukić zabio u derbiju

Nogometaši Juventusa su u 32. kolu Serije A kao gosti na San Siru svladali Milan s 2-1. Nakon što su Rossoneri poveli naš je Mario Mandžukić izjednačio na 1-1 svojim osmim ovosezonskim pogotkom u Seriji A i jedanaestim ukupno u dresu Juventusa koji se značajno približio obrani naslova. Dodajmo i da je Ivan Perišić bio asistent u pobjedi Intera protiv Frosinonea (1-0), a od Hrvata je ovaj vikend zabio i Eduardo u remiju (3-3) svoga Šahtara protiv Stala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona u krizi

Nogometaši Barcelone u 32. su kolu Primere poraženi na gostovanju kod Real Sociedada (0-1), a kako je istovremeno Real Madrid svladao Eibar s 4-0, a Atletico slavio na gostovanju kod Espanyola (3-1), situacija je na vrhu ljestvice naglo postala vrlo uzbudljiva i neizvjesna. Vodeća Barcelona ima 76 bodova, ali Atletico sada zaostaje samo tri, a Real četiri boda. Našem Ivanu Rakitiću je ovo, inače, bila jubilarna 100. utakmica u dresu katalonskog diva, a vrijedi istaknuti i da je Realov napadač Crsitiano Ronaldo postao prvi igrač u povijesti španjolske lige koji je u šest uzastopnih sezona zabio najmanje 30 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/DFNj

Leicesterov san traje i dalje

Nogometaši Leicestera su u 33. kolu Premier lige kao gosti svladali Sunderland (2-0) i još se malo približili senzacionalnom naslovu, te i matematički osigurali nastup u Ligi prvaka. Nakon pobjede Tottenhama protiv Manchester Uniteda (3-0), prve domaće u posljednjih 15 godina, Leicester ima sedam bodova prednosti na vrhu. Trećeplasirani Arsenal, koji je u subotu odigrao 3-3 kod , zaostaje 13 bodova za Lisicama, uz odigranu utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/z7HN

Spektakl u Areni

U Zagrebu je u nedjelju po prvi put održana UFC-ova priredba s velikim zvijezdama mješovitih borilačkih vještina (MMA). U središnjoj borbi večeri bivši svjetski teškaški prvak Junior dos Santos je pobijedio Amerikanca Bena Rothwella, a oba su hrvatska borca, Igor Pokrajac i Filip Pejić, poražena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo