LAK POSAO: / Hrvatska s pola snage do pobjede na startu Svjetskog prvenstva

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić

Hrvatski vaterpolisti bez većih su poteškoća ostvarili pobjedu na otvaranju Svjetskog prvenstva koje je u ponedjeljak počelo u ruskom Kazanju.

27.7.2015.
10:08
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

U ranojutarnjem dijelu programa Kanađani su očekivano bili lak zalogaj za aktualne olimpijske pobjednike. Hrvatska je obavila posao s pola snage, na poluvremenu je rezultat bio 10:4 i priča je praktički bila gotova. Kanada se držala solidno do početka druge četvrtine kada je smanjila zaostatak na 3:4, ali tada su naši vaterpolisti ubacili u višu brzinu i riješili sve dvojbe.

Slijede Rudićevi Brazilci

Po dva su gola za Hrvatsku postigli Luka Lončar, Luka Bukić, Petar Muslim i Paulo Obradović, dok su po jedan dodali Damir Burić, Antonio Petković, Sandro Sukno i Fran Paškvalin. Josip Pavić je, pak, na golu obranio 15 od 22 udarca Kanađana kod kojih je s tri pogotka prvo ime bio John Conway.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeću utakmicu u sklopu skupine A naša reprezentacija igra u srijedu 20.30 sati protiv Brazilaca koje vodi legendarni hrvatski izbornik Ratko Rudić. U petak je, pak, na rasporedu dvoboj protiv Kineza, a potvrdi li Hrvatska status favorita i osvoji li prvo mjesto u skupini, to će joj donijeti izravan plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije dvije su godine u Barceloni naši vaterpolisti osvojili brončanu medalju, a u finalu je Mađarska bila bolja od Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo