KRALJICA JANICA DANAS SLAVI ROĐENDAN: / 'Vječna si inspiracija i savršen primjer svima'

Image
Foto: FREDERIC FLORIN

Najveća hrvatska sportašica svih vremena Janica Kostelić danas slavi 35. rođendan.

5.1.2017.
12:39
FREDERIC FLORIN
VOYO logo

Janica je bila i ostala jedna od najomiljenijih javnih figura u Hrvatskoj. Njezine su se utrke pratile s neskrivenim uzbuđenjem, zbog njezinih se medalja iz Salt Lake Cityja plakalo od sreće, na dočecima u njezinu čast su se okupljali deseci tisuća ljudi...

Image
SPEKTAKL KAKAV NE PAMTIMO! /

Janica zapalila Zagreb kao nekad, Tomba govorio hrvatski

Image
SPEKTAKL KAKAV NE PAMTIMO! /

Janica zapalila Zagreb kao nekad, Tomba govorio hrvatski

Utrka bez štapa

Koliko je Janica i danas omiljena, najbolje se vidjelo u srijedu kada se spustila od katedrale prema Manduševcu u revijalnoj utrci legendi i opet zapalila navijače kao nekad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećaj je uvijek prekrasan kad se nastupa u Hrvatskoj. Lijepo je vidjeti navijače kako se zabavljaju", komentirala je Janica nakon nastupa u centru Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Janičinim uspjesima se praktički sve zna: četiri olimpijska zlata i dva srebra, pet naslova svjetske prvakinje, tri Velika globusa, pobjede u svih pet disciplina i ukupno 30 slavlja u Svjetskom kupu... I naravno, nezaboravna utrka bez jednog štapa i rukavice na Sljemenu, baš na njezin rođendan prije 11 godina. Ni to je nije zaustavilo da dođe do postolja unatoč velčikim bolovima. Tipična Janica.

'Beskrajno ti se divim'

"I prije 16 godina, i tijekom 16 godina, i danas, za mene si ti ista Janica. Ista ona koju beskrajno poštujem i beskrajno joj se divim, i kao sportašici, ali prije svega kao čovjeku, jer da nisi karakter i ličnost kakva jesi, ne bi postala ni sportašicom kakva jesi. Imala si, i danas imaš, veliki utjecaj na mene i na mnoge druge ljude, vječna si inspiracija i savršen primjer svima", jedna je od rođendanskih poruka upućenih Janici na njezinoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je Janica državna tajnica za sport. Nema je više na snježnim padinama, barem ne natjecateljski, ali se iz ureda bori za boljitak hrvatskog sporta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo