Kostelići odustali od nevjerojatnog plana!

Nakon što mu se Marcel Hirscher u dva dana primakao na samo 18 bodova zaostatka, Ivica Kostelić je razmišljao o najradikalnijem potezu.

19.2.2012.
17:00
VOYO logo

Da se o tome ozbiljno razmišljalo potvrđuje i službeno priopćenje koje je pristiglo iz Hrvatskog skijaškog saveza.

"Rehabilitacija Ivice Kostelića u Daruvarskim toplicama dobro napreduje i Ivica ne osjeća bolove u koljenu te je prije dva dana prestao koristiti štake. S obzirom da svi natjecatelji koji startaju u Moskvi dobivaju 15 bodova, razmišljalo se o eventualnoj mogućnosti Ivičinog odlaska u Moskvu i samo startanja u Moskvi, no odustalo se od te mogućnosti, jer se ne želi remetiti tijek rehabilitacije koja ide dobro, a i također Ivica sam ne želi na takav način sakupljati bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na dobro trenutno stanje koljena razmišljalo se i o mogućnosti da Ivica skija u Moskvi punom snagom, no i ta mogućnost je otklonjena, jer bi to bio 8 dan nakon operacije i postoji mogućnost oštećenja hrskavice i ne želimo zbog jedne utrke riskirati pogoršanje ozljede i eventualne nove zdravstvene probleme.

Ukoliko bude nastavak rehabilitacije išao dosadašnjim tokom realne šanse za Ivičin povratak utrkama Svjetskog kupa su u Kranjskoj gori", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno je zašto u našem stožeru sanjaju svaki bod, u trenutku kada drugoplasirani u ukupnom poretku Marcel Hirscher zaostaje za Kostelićem samo 18 bodova, a treći Beat Feuz 70.

Ivica će koljeno sanirati tek za nastup u Kranjskoj Gori koji je na rasporedu 10. ožujka. U međuvremenu će propustiti čak sedam utrka zbog ozljede (sve brze discipline i veleslalomi), a onda voziti veleslalom i slalom u Kranjskoj Gori te sve četiri discipline na završnom natjecanju u Schladmingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, do kraja sezone ostalo je još 13 utrka: 2 slaloma (plus gradski u Moskvi u srijedu), 5 super-G, tri veleslaloma i dva spusta. Čini se teškom, gotovo nemogućom misijom, ali to je Ivica, i to je tata Gips! Kad je najteže uvijek su bili najbolji, pa nema razloga da tako ne bude i sada.

Nema predaje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo