Kostelićeva obitelj strahuje zbog Ivičine psihe!

'Pronaći će se nešto svježine za odlučujuće utrke, no generalno sam jako umoran.

8.3.2011.
9:36
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić slalomsku utrku u Kranjskoj Gori pratio je u društvu Marice Kostelić.

Prenio je kako su nakon Ivičina ispadanja svi Kostelići bili tužni, pa tako i majka Marica. Otac Ante je nezadovoljstvo pokušavao istjerati samoćom, a dok je on žalio za izgubljenim bodovima i drugim uzastopnim izlijetanjem u Ivičinoj najjačoj disciplini, majka Marica pribojava se da će šteta biti veća za sinovo samopouzdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođu Maricu više brine kakva će razmišljanja Ivicu pratiti nakon te utrke. Veća je dugoročna šteta, za dva iduća tjedna, nego činjenica da u toj utrci nije osvojio slalomske bodove. Ivici je u Kranjskoj Gori trebalo drugo mjesto da može ići mirno u Lenzerheide, a sve drugo značilo je borbu i nove pritiske", prenio je razmišljanja iz tabora Kostelića Glavić.

Ivica sa svojom ekipom putuje u daleki Kvitfjell, gdje će sljedećeg vikenda voziti dva spusta (petak, subota) i jedan superveleslalom (nedjelja). Da se ne bori za Kristalni globus u superveleslalomu možda ne bi ni išao u Norvešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica će u Kvitfjellu voziti sve tri utrke, a potom ćemo vidjeti hoće li biti potrebno da se nešto propusti u Lenzerheideu", prenio je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Dakle, moglo bi se zaključiti da bi Ivica, izbori li Veliki kristalni globus prije Lenzerheidea, u Švicarskoj mogao propustiti spust, pa i veleslalom. Tako bi uštedio snagu za posljednju utrku sezone, (slalom, 20. ožujka), u kojem će imati prednost od 36 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta situacija možda nije ni loša za Ivicu. On je jak onda kada treba dobro skijati da bi se nešto osvojilo, kada ne preostaje ništa više. Kada počne kalkulirati, obično ne završi dobro", ističe Pavlek.

Bez obzira na to što je to rulet-disciplina, direktor misli da je Ivica bliži Malom globusu u slalomu nego u superveleslalomu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove sezone prioritet je Veliki kristalni globus jer to je životna prilika. No, ako se pruži prilika, osvojit će još jedan, a možda i dva mala", tvrdi Pavlek.

I po Ivičinim reakcijama nakon utrke vidi se da je iscijeđen kao spužva, da je u njemu vrlo malo snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pronaći će se nešto svježine za odlučujuće utrke, no generalno sam jako umoran. Vozio sam sigurno najviše utrka ove sezone", izjavio je umorni Ivica Kostelić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo