Kostelić uz zvižduke izgubio veliki okršaj!

Nakon par dana bure na relaciji između Ivice Kostelića i Marcela Hirschera, strasti su se smirile, a veliki okršaj dogodio se na večernjem slalomu u Schladmingu.

24.1.2012.
15:25
VOYO logo

Uz zvižduke domaće publike, Ivica Kostelić je nakon prve vožnje bio je šesti sa zaostatkom od 1.18 sekundi iza Hirschera. U drugom laufu imao je oprezniji početak, valjda i zbog negodovanja gledatelja, no potom je ulovio dobar ritam pa je na najstrmijem dijelu staze uspio ubrzati i osvojiti novih 50 slalomskih bodova.

Austrijanac je pobijedio ispred Talijana Grossa i sunarodnjaka Matta koji je za jednu stotinku pogurnuo Hrvata s postolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u osmom slalomu sezone naš najbolji skijaš je imao dobru bodovnu žetvu. Niti jednom nije ispao, šest puta je bio na postolju i jednom peti. Uz Devilleovo ispadanje još u prvoj vožnji, s novih 100 bodova Hirscher se pomaknuo na drugo mjesto u slalomskom poretku čiji vrh i dalje drži Kostelić.

U slalomu Kostelić sada ima 595 bodova, a Hirscher 460. U ukupnom poretku Ivica ima 905 bodova, 80 više od Hirschera (825).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Hirscher (Aut) 1:43.01 2. Gross (Ita) +0.22 3. Matt (Aut) +0.29 4. Kostelić (Hrv) +0.30 5. Yuasa (Jap) +0.50... Ukupni redoslijed u slalomu: 1. Kostelić (Hrv) 595 bodova 2. Hirscher (Aut) 460 3. Deville (Ita) 370 4. Myhrer (Šve) 364...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa: 1. Kostelić (Hrv) 905 2. Hirscher (Aut) 825 3. Feuz (Švi) 665 4. Ligety (SAD) 578 5. Svindal (Nor) 534...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić nakon prve slalomske vožnje Svjetskog kupa za skijaše u austrijskom Schladmingu zaostaje punu sekundu i 18 stotinki za sjajnim Austrijancem Marcelom Hirscherom.

Branitelj naslova pobjednika Svjetskog kupa i trenutačno vodeći u poretku za Veliki kristalni globus odskijao je bez greške, ali i bez dovoljne agresivnosti spustivši se niz stazu šesti po redu. Dok ga od neprikosnovenog Austrijanca dijeli nedostižna vremenska razlika, Kostelić realno može ciljati na drugo mjesto koje trenutačno drži Mario Matt s 43 stotinke boljim vremenom. Treći Nijemac Fritz Dopfer za Mattom zaostaje deset stotinki. Hirscher se niz stazu spustio prvi po redu, iskoristio prednost savršene staze i stvorio nedostižnu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Ivičinu su vožnju navijači u Schladmingu ispratili simfonijom zvižduka, a isto se može očekivati i u drugoj vožnji, kao posljedica svega što se zadnjih dana događalo između hrvatskog i austrijskog tabora. Natko Zrnčić-Dim imao je startni broje 59, ali nije uspio završiti prvu vožnju i ostao je bez plasmana. Druga vožnja osmoga od 11 slalomskih natjecanja u ovosezonskom kalendaru počinje u 20.45 sati.

1. Hirscher (Aut) 50.13 2. Matt (Aut) +0.75 3. Dopfer (Njem) +0.85 4. Myhrer (Šve) +0.86 5. Byggmark (Šve) +1.04 6. Kostelić (Hrv) +1.18...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski skijaš Marcel Hirscher u utorak je novčano kažnjen od strane Svjetske skijaške federacije (FIS) zbog nastavljanja utrke u Wengenu i Kitzbühelu nakon 'gaženja kolca'.

Nekoliko dana trajala je bura oko Marcela Hirschera i njegovog skijanja nakon što je 'gazio kolac' na dvama utrkama slaloma za Svjetski kup koje su ovog mjeseca održane u švicarskom Wengenu i austrijskom Kitzbühelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U oba slučaja je mladi Austrijanac ulazio u cilj s najboljim vremenom, a odmah potom bi se javnim pregledom snimke suočio sa svojim greškama na stazi i diskvalifikacijama. Pošto u pravilima FIS-a stoji da je skijaš koji nagazi vrata dužan odmah prestati s utrkom i udaljiti se sa staze, Hirscher je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 999 švicarskih franaka za svaku od utrka na kojima je počinio spomenuti prekršaj.

Dodajmo da je tijekom ponedjeljka detaljnim pregledima snimki otklonjena sumnja da je Hirscher isti prekršaj počinio i na Sljemenu, te na utrci u Adelbodenu, nakon čega su u četiri oka sve raščistili najbolji slalomaši ove sezone Ivica Kostelić i Marcel Hirscher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj način su maksimalno smirene tenzije uoči utrke noćnog slaloma u Schladmingu.

Podsjetimo, Ivica Kostelić ima će startni broj sedam, dok će Natko Zrnčić-Dim krenuti kao 59. skijaš na stazu. Prva vožnja na rasporedu je u 17:45, a druga tri sata kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Ivica Kostelić

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo