KOLINDA SE OGLASILA NAKON ŠTO JE PRIMLJENA U MOO: / 'Ponosna sam što Hrvatska opet ima članicu, vjerujem da ću s Bachom tijesno surađivati'

Image
Foto: izvor: Facebook

Predložio ju je za to funkciju predsjednik MOO-a Thomas Bach kojeg je dočekala u njegovom posjetu Hrvatskoj 2016. godine

17.7.2020.
20:04
izvor: Facebook
VOYO logo

Kolinda Grabar-Kitarović na današnjem je zasjedanju Skupštine Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) izabrana u članstvo organizacije koja je na čelu olimpijskog pokreta.

Po imenovanju izrazila je svoje prve dojmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo sam počašćena i vrlo sam radosna što sam izabrana za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora. naravno, zahvalna sam svima - i onima koji su me predložili i onima koji su dali glas i doista se veselim radu na vrijednostima olimpizma. Ne samo kad je riječ o sportu, već i o međuljudskom razumijevanju. Implementaciji razvojnih ciljeva, među koje sport spada kao jedan od enablera u više skupina", rekla je bivša predsjednica za Dnevnik.hr te dodala:

"Najprije razmišljajući o aktivnostima koje se mogu sada organizirati, dok postoje restrikcije kretanja. U tome će Hrvatska zauzeti vrlo značajno mjesto. Ponosna sam što dolazim iz Hrvatske i što Hrvatska ponovno ima člana, iako neovisnog člana MOO. Veselim se suradnji i s Hrvatskim olimpijskim odborom na zajedničkim aktivnostima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ NASTAVLJA KARIJERU U SPORTU: /

Nijedna Hrvatica nije bila na ovako važnoj funkciji

Image
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ NASTAVLJA KARIJERU U SPORTU: /

Nijedna Hrvatica nije bila na ovako važnoj funkciji

Suradnja s Bachom

Predložio ju je za to funkciju predsjednik MOO-a Thomas Bach kojeg je dočekala u njegovom posjetu Hrvatskoj 2016. godine.

"Znam ga dugo vremena, zajedno smo surađivali, bio je u Hrvatskoj, bio je i na Danima otvorenih vrata koji su bili posvećeni upravo sportu. Ali susreli smo se više puta na marginama raznih događaja, posebno u UN-u. Veselim se radu s njime. Vjerujem da ćemo jako tijesno surađivati i da ćemo imati puno inicijativa koje će biti vezane, ne samo uz lokalnu razinu, nego i globalno, a posebno uz dijelove svijeta koji su manje razvijeni i gdje djeca i mladi imaju manje prilike za bavljenje sportom", rekla je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša predsjednica otkrila je da je njena funkcija volonterska te da za nju neće dobivati plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo