Play ponuda

LUDA UTRKA: / Ovo je najlakse osvojeno zlato u povijesti hrvatskog sporta

shimmer fallback

Mlada hrvatska skijasica Leona Popovic osvojila je zlatnu medalju u spustu u konkurenciji mladih juniorki (do 18 godina) na Svjetskom prvenstvu koje je u petak zavrseno u norveskom Hafjellu.

13.3.2015.
16:59
Play ponuda

Na startu spusta pojavile su se samo tri skijasice mlade od 18 godina, a Leoni je put prema medalji olaksan kad Francuskinja Romane Geraci nije uspjela zavrsiti utrku. Od Britanke Honor Clissold Leona je bila brza za 3.81 sekunde i osvojila zlato.

U apsolutnoj konkurenciji (do 21 godine) Popovic je osvojila je 42. mjesto zaostavsi za pobjednicom 4.74 sekunde. Slavila je Norvezanka Mina Fuerst Holtmann (1:32.58), ispred sunarodnjakinje Marije Therese Tviberg (+0.50) i Talijanke Nicole Delago (+0.75).

Uz zlato u spustu, Popovic je u Hafjellu u konkurenciji mladih juniorki osvojila srebrne medalje u slalomu i alpskoj kombinaciji te broncu u super G-u.

Hrvatski skijas Max Ullrich osvojio je u petak 9. mjesto u spustu. Ullrich je za pobjednikom Talijanom Henrijem Battilanijem (1:29.62) zaostao 1.36 sekunde. Srebrnu medalju osvojio je Norvezanin Marcus Monsen s 33 stotinke sekunde zaostatka dok je bronca pripala Svicarcu Nielsu Hintermannu (+0.34). Drugi hrvatski predstavnik Istok Rodes bio je 42. s 2.84 sekunde zaostatka.

Play ponuda
Play ponuda