Veliko slavlje u Domu sportova: Pao je Dinamo!

Hokejaši Medveščaka prekinuli su niz od tri poraza i stigli do četvrte pobjede u sezoni svladavši pred oko 4000 gledatelja u Domu sportova Dinamo iz Rige sa 3-2 (1-0, 1-1, 1-1).

3.10.2014.
21:26
VOYO logo

Povratak Barryja Brusta na vrata Medveščaka i tri prava branička para donijeli su puno više sigurnosti obrani zagrebačkih oklopnika koji su u ovaj dvoboj donijeli puno više energije nego što je to bio slučaj u posljednje dvije utakmice protiv SKA.

Pritisak na vrata Dinama donio je rezultat u 13. minuti (12:12) kad je Nathan Perkovich po prvi put zatresao mrežu gostiju iz Rige, preciznim udarcem što ga vratar Jakub Sedlaček nije mogao zaustaviti. Bio je to i jedini pogodak u prvoj trećini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedlaček je ponovno svladan u 30. minuti (29:57) kad je Medveščak imao brojčanu prednost na ledu. Branič Mark Flood uspio je nekako progurati pak između gostujućeg vratara i stative za veliko slavlje u Domu sportova. U još nekoliko situacija vratar Dinama bio je na velikim iskušenjima, ali Medvjedi nisu uspjeli doći i do trećeg pogotka u drugoj trećini. Umjesto toga, u 37. minuti (36:56) Latvijci su smanjili zaostatak. Gints Meija povukao je kontranapad gostujuće momčadi i udarcem iz zgloba u gornji desni kut Medveščakova gola uspio svladati sjajnog Brusta, koji je zaustavio 21 od 23 udarca gostiju.

Zahvaljujući pogotku Billa Thomasa u 48. minuti (47:05) Medveščak je opet došao do dva pogotka prednosti. Međutim samo 24 sekundi poslije, dok se slavlje u Domu sportova još nije stišalo, Maris Bičevskis skrenuo je pak ispred Brusta i utakmicu ponovo učinio neizvjesnom. No, Medveščakova obrana predvođena Brustom izdržala je do kraja dvoboja bez primljenog pogotka za važna tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč pobjedi Medveščak je ostao na 13. mjestu Zapadne konferencije sa 12 bodova, zahvaljujući iznenađujućoj 4-3 pobjedi Atlanta nad vodećim i do ovog kola neporaženim SKA.

Hokejaši Medveščaka će sljedeći tjedan provesti na gostujućoj turneji na kojoj će odigrati četiri utakmice. Prva stanica je u Helsinkiju, u ponedjeljak 6. listopada, gdje ih čeka okršaj s finskim Jokeritom (17.30 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike