Kakav okršaj u Ledenoj! Medvjedi čekaju Dinamo

Iza Medvjeda je nevjerojatan niz u EBEL-u, u posljednjih 13 susreta upisali su 12 pobjeda, a pravi test svojih mogućnosti imat će u subotu 17.

5.12.2011.
14:06
VOYO logo

Utakmicom protiv moskovskog Dinama Medveščak će obilježiti 50. godišnjicu kluba, a već sada je interes za tu prijateljsku utakmicu velik. Zbog toga su u klubu odlučili da prodaja ulaznice počinje već u ponedjeljak 5.12. u 14 sati i to po cijeni od 50 i 60 kuna za odrasle te 10 kuna za djecu. Svaki navijač može kupiti maksimalno dvije ulaznice.

Dinamo će biti pravi test za Medvjede, jer riječ je trenutno o trećoj momčadi jedne od najjačih liga svijeta, ruskog KHL-a. Moskovski klub osnovan je davne 1946. kao dio sportskog društva Dinamo. U ranim danima bili su vojni klub, sponzorirani od strane KGB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sovjetsko prvenstvo osvojili su četiri puta, još četiri puta osvojili su Prvenstvo Rusije, dok su rusku superligu osvojili dva puta. Godine 1983. i 2008. osvojili su Spengler cup, a 2006. IIHF Europsku Ligu Prvaka. Za sezonu 2010./11. k sebi su pripojili moskovski klub HC MVD te posljednje dvije sezone nastupaju u ruskoj KHL ligi pod imenom UHC Dinamo Moskva.

Dinamo Moskva je klub u kojem su ponikli veliki svjetski hokejaši poput Aleksandra Ovečkina, Maksima Afinogenova, a treba spomenuti kako je i medveščakova zvijezda Frank Banham u sezoni 2003/2004. igrao za moskovski Dinamo zajedno s Alexandrom Ovečkinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo