JEDAN OD JUNAKA / 'Ovo je nešto neopisivo. Pobijediti u svom gradu, pred ovolikim navijačima, istinsko navijanje 40 minuta'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Futsal Dinamo je prvi put u svojoj kratkoj povijesti osvojio titulu prvaka Hrvatske

29.5.2023.
23:33
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Futsal Dinamo postao je novi prvak Hrvatske u futsalu nakon što je u ponedjeljak, u četvrtoj utakmici finala doigravanja, pobijedio omiški Olmissum s 3-1 pred 4500 gledatelja u rasprodanom KC "Dražen Petrović" te slavio s ukupnih 3-1 u pobjedama.

Image
NAKON PET GODINA /

Theophile-Catherine oprostio se od Dinama emotivnom objavom: 'Za navijače imam poruku...'

Image
NAKON PET GODINA /

Theophile-Catherine oprostio se od Dinama emotivnom objavom: 'Za navijače imam poruku...'

"Ovo je nešto neopisivo. Pobijediti u svom gradu, pred ovolikim navijačima, istinsko navijanje 40 minuta, ovo je nešto neopisivo. Svaka čast svima, suigračima, ljudima oko kluba, ali prvenstveno navijačima", kazao je Luka Perić, strijelac gola za 2-0 koji je, može se reći, odlučio utakmicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno, moraš ostati nakon toga pribran u glavi, okrenuli smo seriju u našu korist, ali jedan gol može poremetiti sve. To smo stavili u glavu i odnijeli pobjedu. Ovo nema ni u Europi ni nigdje. Ovakvo navijanje, ovakvo bodrenje, pa toga nigdje nema", dodao je.

Jedan od junaka Futsal Dinama je i jedan od najboljih hrvatskih igrača futsala u povijesti, Tihomir Novak, koji je bio prvak Hrvatske s Gospićem prije 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo mi je sedma titula, ali ima posebnu težinu, pritisak, jer imali smo veliku odgovornost prema publici. Pogotovo uoči ove utakmice, kad smo došli korak do naslova, da ne uprskamo nešto. Ovih par dana iščekivanja bilo nam je jako teško. I to se osjetilo kad smo krenuli, u svakom smo duelu bili jači, brži i zato smo pobijedili", rekao je Novak pa nastavio:

"Trema? Sigurno da je ima, često sam to ponavljao. Svi misle da iskustvom to nestaje, ali ja baš mislim obrnuto. Svaki put je nekako veća odgovornost. Nije to stvar koliko volimo pobijediti, nego koliko mrzimo izgubiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje se ne zna gdje će Futsal Dinamo sljedeće sezone igrati Ligu prvaka, ali Novak se ne zamara time previše.

"Nismo o tome razmišljali, teško negdje može biti atmosfera bolja nego ovdje (op.a., u Ciboni). Iako, nisam siguran koliko su ovi uvjeti dobri za zdravlje. Klub će o tome najbolje odlučiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Olmissuma Marko Mladin mogao je samo čestitati novom prvaku.

"Rekao bih da je Dinamo zasluženo pobijedio ovu utakmicu. Stvorili su rezultatsku zalihu u prvom poluvremenu, mi smo pokušali na sve načine, i ono što je prošlo sjajno je obranio Piplica, vjerojatno najbolji hrvatski golman u ovom trenutku, koji je branio odlično u cijeloj finalnoj seriji. Privilegija je biti dio ovog. Komunicirali smo s igračima pokretima, mimikom i čitanjem s usana. A ne znam kad je u povijesti lige bila ovakva konkurencija", kazao je pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio bih čestitati svojim navijačima na jednoj odličnoj sezoni, ne čestitati nego im se zahvaliti na požrtvovnosti i sjajnom rezultatu u ovakvoj žestokoj konkurenciji. Zaslužili su Ligu prvaka koju će igrati sljedeće sezone. Čestitam Dinamu na organizaciji i pobjedi te bih još jednom htio naglasiti da su zaslužili naslov".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike