JOŠ JEDNA GIMNASTIČKA ZVIJEZDA PRIKLJUČILA SE LISTI ZLOSTAVLJANIH: / 'Više me nije strah ispričati svoju priču'

Image
Foto: AFP

"Međutim, nedavno sam se osjetila ranjenom i što sam više pokušava utišati glas u svojoj glavi, on je više odzvanjao", započela je svoju priču Biles

16.1.2018.
10:59
AFP
VOYO logo

Američka gimnastička zvijezda Simone Biles, četverostruka olimpijska pobjednica, priključila se listi sportašica koje tvrde da ih je seksualno zlostavljao Larry Nassar, bivši sportski liječnik.

'Nije me strah ispričati svoju priču'

"Većina vas me poznaje kao mladu, sretnu ženu, nasmiješenu i punu života", napisala je 20-godišnja Simone Biles na Twitteru. "Međutim, nedavno sam se osjetila ranjenom i što sam više pokušava utišati glas u svojoj glavi, on je više odzvanjao. Više me nije strah ispričati svoju priču".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ja sam jedna od brojnih osoba koje je seksualno zlostavljao Larry Nassar", dodala je Biles koja je na OI u Rio de Janieru osvojila zlato u ekipnom dijelu natjecanja te pojedinačno zlato u konju s hvataljkama, na parteru i u višeboju te ima deset naslova sa svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nassaru prijeti doživotni zatvor

Liječnik (54), koji je početkom prosinca osuđen na 60 godina zatvora zbog posjedovanja materijala s pedofilskim sadržajem, u siječnju će sjesti na optuženičku klupu u slučaju optužbi za seksualno zlostavljanje. Prijeti mu doživotna zatvorska kazna s obzirom da je protiv njega podignuto više od stotinu optužbi za seksualno zlostavljanje od strane mladih djevojaka među kojima su brojne sportašice.

Nassar je ušao u lijelnički tim gimnastičke reprezentacije SAD-a 1986., a onda je postao liječnički koordinator deset godina kasnije i na toj je dužnosti ostao do 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paralelno je od 1997. godine radio i na sportskoj klinici Sveučilišta Michigan (MSU).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove žrtve su imale manje od 15 godina kada ih je zlostavljao u razdoblju od 1998. do 2015.

Osim Simone Biles, još su tri osvajačice olimpijskog zlata Aly Raisman, McKayla Maroney i Gabby Douglas priznale da ih je Nassar zlostavljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike