SLALOM NA SLJEMENU VELIKA JE PROMOCIJA ZA HRVATSKU: / 'Zagreb je za mene jedna od najboljih utrka'

Image
Foto: Pixsell

Manfred Moelgg novi je kralj Sljemena.

5.1.2017.
20:30
Pixsell
VOYO logo

Ovaj 34-godišnji Manfred Mölgg slavio je u četvrtak u slalomu Svjetskog kupa pred 11.000 gledatelja koji su zdušno bodrili svakog skijaša. To je Talijanu prvi trijumf u Zagrebu, a treća pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu. Prethodne dvije pobjede također je ostvario u slalomu, 2008. u Kranjskoj Gori i 2009. u Garmischu.

Drugi najstariji pobjednik neke slalomske utrke Svjetskog kupa

Moelgg je sa 34 godine i 216 dana drugi najstariji pobjednik neke slalomske utrke Svjetskog kupa, stariji pobjednik od njega bio je je samo Mario Matt (34 godine i 250 dana) prije dvije godine, a nakon Guliana Razzolija drugi je Talijan koji je osvojio Sljeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLALOMSKI SPEKTAKL NA SLJEMENU! Novi kralj hrvatske utrke je Talijan Manfred Mölgg!

'Bilo je nevjerojatno, stvarno sam sretan što sam pobijedio u Zagrebu'

"Bilo je nevjerojatno, stvarno sam sretan što sam pobijedio u Zagrebu. Uvijek se nadam pobjedi, ali u zadnja dva tjedna sam odlično trenirao i dobro sam se osjećao, tako da sam zadovoljan formom i rezultatima. Bila je sjajna utrka i sjajna druga vožnja. Uvjeti su bili teški u prvoj vožnji, sniježilo, je, a u drugoj je bilo vjetrovito. Koncentrirao sam se i dao sve od sebe, rekao je Moelgg za kamere HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vremenski uvjeti bili su teški'

Drugo mjesto osvojio je Nijemc Felix Neureuther (+0.72). Ovo mu je treće postolje u Zagrebu.

"Zagreb je za mene jedna od najboljih utrka. Bila je teška, vremenski uvjeti bili su teški, dobro sam se nosio s tim i opet sam drugi. Nadam se da ću sljedeće godine napokon pobijediti. Ispao sam u prethodne dvije utrke, pa sam sretan što sam sad završio, dobar je to početka nove godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam razočaran'

Treći u utrci bio je Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.77).

"Nisam razočaran, na postolju sam i sretan sam zbog toga. Nažalost, u drugoj vožnji bilo je dosta vjetrovito, a najteže je bilo dečkima koji su vozili u sredini. Vjetar je bio doista jak, ali nekima je bilo vjetrovitije nego meni. Natječemo se vani i ne možemo utjecati na vrijeme", smatra drugoplasirani Henrik Kristoffersen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo