OGLAS

IZREČENE SUSPENZIJE SPORTAŠIMA KOJI NASTUPAJU U HRVATSKOJ: / Rukometaš dobio godinu dana neigranja, košarkaš Zadra 4 mjeseca

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Izrečene suspenzije sportašima koji nastupaju u Hrvatskoj

27.2.2019.
14:19
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Rukometašu RK Nexea Borni Manci Mičeviću, koji je na posudbi u RK Spačva Vinkovci, izrečena je suspenzija u trajanju od jedne godine, a košarkašu KK Zadar Williamu Johnu Magarityju u trajanju od četiri mjeseca zbog dopinga, priopćeno je u srijedu iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Kako se navodi u priopćenju, na dopinškom testiranju 22. rujna 2018. na natjecanju u urinu sportaša Borne Manci Mičevića analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa (AUT) utvrđeno je prisustvo zabranjene tvari oktopamina, kategorija S6.b. Stimulansi - specificirani. Sportaš je podnio zahtjev za otvaranje uzorka B. Nalaz analize uzorka B potvrdio je nalaz analize uzorka A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mičević prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga

"Eventualno postojeće Terapijsko izuzeće sportaš nije dostavio", stoji u priopćenju HZJZ-a koje dodaje da kako je "sportaš Borna Manci Mičević prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga, određena mu je jedna godina razdoblja nepodobnosti".

U izrečenu mjeru uračunava se vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 3. prosinca 2018. godine tako da izrečena mjera za Bornu Mancea Mičevića, ističe 2. prosinca 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Williama Johna Magarityja, člana KK Zadar, on je 30. studenog 2018. podvrgnut dopinškom testiranju izvan natjecanja.

Četveromjesečna suspenzija za Magarityja

"U urinu sportaša analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa (AUT), utvrđeno je prisustvo zabranjene tvari terbutalina, kategorija S3. Beta-2 agonisti, iz Popisa zabranjenih sredstava 2018. Sportaš nije tražio analizu B uzorka, a nije priložio ni eventualno postojeće odobreno Terapijsko izuzeće", kaže se u priopćenju HZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog navedenog prekršaja sportašu je izrečena četveromjesečna suspenzija u koju se uračunava vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 31. prosinca 2018. godine tako da izrečena mjera ističe 30. travnja 2019. godine, zaključak je priopćenja HZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo