Ivica nije briljirao, a opet je povećao prednost!

Vodeći skijaš u ukupnom poretku, Ivica Kostelić, povećao je prednost nad konkurencijom. Iako nije briljirao u veleslalomu u Kranjskoj Gori, Ivek je 18.

5.3.2011.
11:51
VOYO logo

Ivica Kostelić je na stazi Podkoren u prvoj vožnji bio 21., a u drugoj vožnji je vodeći skijaš svijeta popravio plasman za tri mjesta, te je na kraju za pobjednikom Švicarcem Carlom Jankom zaostao 2.39 sekundi. Drugo mjesto je senzacionalno sa samo dvije stotinke zaostatka osvojio 20-godišnji Francuz Alexis Pinturault, koji je nakon prve vožnje bio tek 16. Treći je na kraju bio Amerikanac Ted Ligety (+0.12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je u Kranjskoj Gori upisao novih 13 bodova i u ukupnom poretku vodi s 1307, a kako je njegov najveći konkurent za ukupnu pobjedu Norvežanin Aksel Lund Svindal uzeo tek devet bodova, Ivek je povećao svoju prednost na 582 boda ispred Švicarca Didiera Cuchea, koji nije ni došao u Kranjsku Goru. Treći Svindal zaostaje 585 bodova.

1. IVICA KOSTELIĆ (CRO) 1307 2. Didier Cuche (ŠVI) 725 3. Aksel Lund Svindal (NOR) 722 4. Silvan Zurbriggen (ŠVI) 703 5. Carlo Janka (ŠVI) 674 ... Do kraja sezone je ostalo još osam utrka. Sljedeća je na rasporedu također u Kranjskoj Gori - u nedjelju se vozi slalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIJEK UTRKEZavršena je utrka veleslaloma. Kostelić je na kraju popravio plasman iz prve vožnje i završio kao 18. što mu je donijelo novih 13 bodova. Norvežanin Svindal završio je kao 22. te sada još više zaostaje za Ivicom.

Pobijedio je Švicarac Carlo Janka, te se probio na peto mjesto u poretku Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je pao na 13. mjesto u poretku. Još je devet skijaša na stazi tako da će vjerojatno njegov plasman biti sličan onom nakon prve vožnje. Svindal je trenutačno 17., dok je vodeći i dalje sjajni Pinturault.

Ivica pada na deveto mjesto, Svindal je sada 13. Vodeći je i dalje Francuz Pinturault.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je trenutačno sedmi nakon što je 15 skijaša odradilo svoj nastup u drugoj vožnji. U vodstvu su dva Francuza - Pinturault i Mermilllod. Dobra vijest za Ivicu jest ta da je jedan od njegovih konkurenata za pobjedu u Svjetskom kupu Aksel Lund Svindal završio iza njega. Norvežanin je bio sporiji od Ivice za 37 stotinki i trenutno je četiri mjesta slabiji.

Iako je imao više od pola sekundi viška nad Francuzom Mermillodom, Kostelić nije uspio zadržati prednost. Završio je kao četvrti sa 73 stotinke zaostatka. Najbitnije je da će biti novih bodova, samo je pitanje koliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je startao Talijan Florian Eisath. Ivica će krenuti kao deseti u drugoj vožnji.

Počela je druga vožnja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić drugu vožnju izborio je 21. mjestom i zaostatkom od 2.34 sekunde za vodećim Austrijancem Schoerghoferom. Čak 22 skijaša od njih ukupno 68 nisu završili 1. vožnju veleslaloma u Kranjskoj Gori.

Finac Torsti 16. je skijaš koji nije uspio završiti 1. vožnju. Dobra vijest je da će Kostelić ipak nastupiti u 2. vožnji iako stvari nisu izgledale tako nakon njegovog (pre)opreznog nastupa u Kranjskoj Gori. Još je deset natjecatelja ostalo na startu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je u međuvremenu pao za jednu poziciju i sada je 21. Domaćini Slovenci također nemaju razloga za zadovoljstvo budući da su sva trojica skijaša koji su se dosad spustili niz stazu - odustali. U vodstvu je i isti trojac - Schoerghofer, Janka i Ligety. Norvežanin Aksel Lund Svindal je na 19. poziciji.

Ivica se i dalje drži na 20. mjestu, nakon što je 1. vožnju odradilo 30 skijaša. Plasman u druga vožnju je upitan jer je na startu još 38 skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25 skijaša spustilo se stazom, Ivica je na 20. mjestu. Na vrhu nema promjena. U vodstvu je i dalje isti trojac - Schoerghofer, Janka i Ligety.

Jedina dobra vijest jest ta da je jedan od najvećih Kostelićevih konkurenata za pobjedu u Svjetskom kupu, Norvežanin Aksel Lund Svindal, također imao loš dan, te je trenutno na 15. mjestu, tri pozicije ispred Ivice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih 15 skijaša odradilo je svoj nastup, a od Ivice je lošiji bio samo Austrijanac Baumann koji je bio sporiji za dvije stotinke.

Nije to bilo dobro. Previše sporo i preoprezno, gotovo bez ikakvog rizika. Jedna od lošijih vožnja ove sezone i Kostelić je završio kao posljednji sa 2.34 sekunde zaostatka za vodećim. U Kranjskoj Gori teško će do bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Startao je i Ivica Kostelić, sa startnim brojem 9. Sretno Ivek!

Austrijanaca Philipp Schoerghofer startao je kao peti i preuzeo vodstvo u utrci. Iza njega su Švicarac Janka (+0.65) i Amerikanac Ligety (+0.72).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo