Ma bravo majstore! Janica se bacila u zagrljaj fenomenalnom Ivici!

U Kranjskoj Gori skijaši su vozili pretposljednju, desetu slalomsku utrku sezone u Svjetskom kupu, a Ivica Kostelić je osvojio prvo mjesto fantastičnim drugim laufom ispred Hirschera i Matta.

10.3.2013.
12:09
VOYO logo

Kostelić je u prvoj vožnji bio treći (zostajao je čak 1.51 sekundu za Pinturaultom), a u drugoj je odvozio profesorski te slavio ispred konkurenata i to u situaciji kada ga boli koljeno te mu prijeti nova operacija!

Ivici je ovo 15. slalomska pobjeda u karijeri, 26. ukupno te 58. postolje u karijeri. "Odličan je osjećaj, nije lako ostati u vrhu svih ovih godina. Slalom je teška disciplina i presretan sam. Cijelo vrijeme sam se nadao da mogu pobijediti i koncentrirao sam se na svoju vožnju. Isplatilo se", rekao je Ivica odmah nakon utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spustivši se niz stazu 28. po redu Hrvat je sačuvao prednost pred Austrijancem Marcelom Hirscherom, osmoplasiranim skijašem prve vožnje, koji je još tijekom prvog laufa osigurao ovosezonski naslov u disciplini odustajanjem Nijemca Felixa Neureuthera.

Myhrer je nakon Kostelića odvozio tek 21. vrijeme druge vožnje srozavši se na šesto mjesto, dok je mladi Francuz Alexis Pinturault (21), vodeći nakon prvog dijela natjecanja, platio danak neiskustvu. Pogriješio je na donjem dijelu staze, nakon drugoga prolaznog vremena pri kojem je imao ogromne 1.44 sekunde prednosti pred Kostelićem. Naletio je prebrzo i predirektno na zastavicu promašivši vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Kostelića i Hirschera za treće mjesto postolja izborio se još jedan Austrijanac, Mario Matt.

Uoči završnice Svjetskog kupa u Lenzerheideu Kostelić drži četvrto mjesto u slalomskoj, te peto u ukupnoj konkurenciji najboljih svjetskih skijaša. Austrijanac Hirscher, koji brani lanjski naslov ukupnog pobjednika, povećao je vodstvo u odnosu na drugoplasiranog Norvežanina Aksela Lunda Svindala na 149 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SK skijaša, Kranjska gora, slalom: 1. Kostelić (Hrv) 1:45.81 2. Hirscher (Aut) +0-19 3. Matt (Aut) +0.34 4. Byggmark (Šve) +0.37 5. Herbst (Aut) +0.57...

Poredak u slalomu: 1. Hirscher (Aut) 880 bodova 2. Neureuther (Njem) 616 3. Myhrer (Šve) 482 4. Kostelić (Hrv) 475...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni poredak Svjetskog kupa: 1. Hirscher (Aut) 1375 2. Svindal (Nor) 1226 3. Ligety (SAD) 922 4. Neureuther (Njem) 848 5. Kostelić (Hrv) 840...

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo