GENIJALNI IVICA KOSTELIĆ / 'Najveće naše nade leže u špeku i češnjaku, kao i obično. Ima i nešto kulena'

Image
Foto: Ivica Kostelić - Facebook profil

Ivica Kostelić zajedno sa francuskim partnerom Callisteom Antoineom na petnaestom mjestu transatlantske jedriličarske utrke dvojaca Transat Jacques Vabre

22.11.2021.
20:25
Ivica Kostelić - Facebook profil
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena, legendarni Ivica Kostelić, zajedno sa francuskim partnerom Callisteom Antoineom na jedrilici Croatia Full of Life nalazi se na petnaestom mjestu velike transatlantske jedriličarske utrke dvojaca Transat Jacques Vabre.

Image
ČUJTE I POČUJTE /

Jeste li vidjeli što je napravio Kostelić? 'Ispričao sam i mojem Francuzu o Jean Michel Nicolieru. Da se ne zaboravi'

Image
ČUJTE I POČUJTE /

Jeste li vidjeli što je napravio Kostelić? 'Ispričao sam i mojem Francuzu o Jean Michel Nicolieru. Da se ne zaboravi'

Prije nekoliko dana napredovao do trećeg mjesta klase u poretku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je prije nekoliko dana napredovao čak do trećeg mjesta u poretku klase, a sada zaostaje 110 nautičkih milja za vodećim kestašem Redmanom. Predviđa se da će prve jedrilice iz ove klase na cilj na Martinique stići ne prije 30. studenoga, a Kostelića do cilja dijeli još oko 1500 nautičkih milja. Kostelić redovito o svemu izvještava svoje fanove putem svog Facebook profila. Jučer je tako, između ostalog, napisao:

Težak dan

"Jučer je bio težak dan. Dok smo se mi vukli u mizernom povjetarcu koji nikako nije htio puhnuti više od 10 čvorova, južno od nas je glavnina flote jurila s prosječnim brzinama preko 11 čvorova. Osim toga, bilo je jako sparno što je dolijevalo dozu malaksalosti u naše depresivno stanje. Svejedno, nismo se dali crnim mislima nego smo radili k'o mravi da bismo iskoristili svaki dašak vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećao sam vam poslati popis hrane koja nam je ostala na brodu. Stanje je zadovoljavajuće. Routing previđa dolazak na cilj 29.11. što znači da nam je ostalo još 8 dana.

Što im je ostalo od hrane?

Stanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokolada, jedna pašteta, jedan kompot konzerva, krekeri 12 paketića, Instant juha tri, keksi i jedna tabla špeka. Ostaci kulena, 3 glavice češnjaka, Instant zobena kaša 12 paketića, dehidrirana hrana (ručak i večera) 16 dnevnih paketa. Multivitamin tablete za 17 litara pića, 60 litara pitke vode. Najveće nade nalaze se u špeku i češnjaku, kao i obično", stoji u dijelu njegove objave.

Inače, prošlo je deset dana otkad su napustili luku Le Havrea u Normandiji, a Ivica jedri u najbrojnijoj klasi 40 s jedrilicama do 12 metara dužine, u kojoj je startalo 45 brodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksi-trimaran Edmond de Rothschild iz najveće klase Ultime vodi i predviđa se da će na cilj doći u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo utrke odlučilo je postaviti tri različite rute za sve klase kako bi ponudila relativno grupiran cilj.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo