ČUJTE I POČUJTE / Jeste li vidjeli što je napravio Kostelić? 'Ispričao sam i mojem Francuzu o Jean Michel Nicolieru. Da se ne zaboravi'

Image
Foto: Facebook: Ivica Kostelić

Kostelić se probio na deveto mjesto na jedrilici Croatia Full of Life

18.11.2021.
19:32
Facebook: Ivica Kostelić
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš u povijesti Ivica Kostelić zajedno sa francuskim partnerom Callisteom Antoineom na jedrilici Croatia Full of Life nalazi se na devetom mjestu transatlantske jedriličarske utrke dvojaca Transat Jacques Vabre.

Image
JESTE LI PRIMJETILI? /

Ivica Kostelić doživio simpatičnu nezgodu usred TV prijenosa; 'Baš se sasuo, ovaj je bio dobar'

Image
JESTE LI PRIMJETILI? /

Ivica Kostelić doživio simpatičnu nezgodu usred TV prijenosa; 'Baš se sasuo, ovaj je bio dobar'

Napredovao u poretku klase

Kostelić je napredovao u poretku klase, a sada zaostaje 75 milja za vodećim Volvom iz Belgije na ruti do Zelenortskih otoka, dok u ukupnom poretku i dalje vodi 32-metarski trimaran Edmond de Rothschild, koji vozi puno dužu rutu i nalazi se pred obalama Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega moram reći koliko smo veseli i ponosni što se nakon polovice regate nalazimo među deset najboljih. Da mi je netko prije regate rekao da ćemo biti pri vrhu poretka kod Zelenortskih otoka, rekao bih da je preveliki optimist. Potajno sam se nadao da bismo mogli biti medu prvih dvadeset ili čak petnaest, ali ovo premašuje sva očekivanja. Sukladno prilici, ispričao sam mojem Francuzu priču o njegovom sunarodnjaku koji se zvao Jean Michel Nicolier. Da se ne zaboravi... Calliste će uskoro završiti radove na krpanju rasparanog spinakera.", napisao je na svom Facebook profilu i objavio prije tri sata Ivica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelića i Antoinea dijeli još oko 2350 nautičkih milja do cilja u karipskom otoku Martiniqe, a prošlo je deset dana otkad su napustili luku Le Havrea u Normandiji. 

Svaka klasa ima svoju rutu

Ivica jedri u najbrojnijoj klasi 40 s jedrilicama do 12 metara dužine, u kojoj je startalo 45 brodova, a u ukupno četiri klase iz Le Havrea je krenulo 79 brodova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka klasa imaju svoju rutu, a za one brže brodove ruta je i duža kako bi sve klase došle na Martinique u slično vrijeme, a organizatori navode da će ovogodišnja utrka biti i malo duža s obzirom da flota ulazi u područje oko ekvatora u kojoj su ili olujni vjetrovi ili uopće nema vjetra.

Utrka se od 1993. godine tradicionalno jedri od Francuske do Južne Amerike, rutama trgovaca kavom, i sponzorira ju istoimeni francuski prerađivač kave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo