Istina o nerješivom problemu Ivice Kostelića!

'Na gotovo svim utrkama u SAD-u je padao novi snijeg i tu su se Fischerove skije pokazale kao lošije.

8.3.2012.
11:26
VOYO logo

"Ivica danas ima slobodan dan, u srijedu navečer je stigao u Kranjsku Goru, normalno trenira, ne osjeća nikakve bolove i sprema se za subotnji veleslalom i nedjeljni slalom. Posljednjih je dana dosta trenirao veleslalom, ali i slalom pod punim opterećenjem. Super je zadovoljan treningom i jako se dobro osjeća. Koliko je to dovoljno, to ćemo vidjeti na utrci jer je on ipak rekonvalescent, počeo je trenirati prije pet dana", izjavio je za Sportski.net Nenad Eror dodajući da Kostelići uopće ne žele kalkulirati prije zadnjih šest utrka.

Šest utrka prije kraja (dva slaloma, dva veleslaloma, superveleslalom i spust) Ivica zaostaje 207 bodova za vodećim u ukupnom poretku Svjetskog kupa Beatom Feuzom i 92 boda za Marcelom Hirscherom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se ne bavi prognozama što bi bilo kad bi bilo. Ivica je i sam rekao da planira ući u borbu za mali slalomski globus, gdje ima bodovnu prednost pred Hirscherom 35 bodova i ima još dvije utrke, a kalkulacijama oko ukupne pobjede nije se bavio. Tu su šanse vrlo male i on to ne želi komentirati."

Koliko su Fischerove skije utjecale na slabe rezultate u brzim disciplinama i što se to Ivici dogodilo u veleslalomu ove sezone? "On baš nije zadovoljan veleslalomom ove sezone. Ne znam što da vam kažem. Više je komentirao brze discipline i staze koje ne odgovaraju Fischerovim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako izgubi poziciju najboljeg svjetskog skijaša ove sezone, hoće li to biti zbog skija? "Pa, gledajte, sigurno da ako ne bude prvi u ukupnom poretku, glavni razlog će biti što nije vozio devet utrka ove sezone, dakle ukupno četvrtinu svih utrka. Drugi razlog je taj što je skupio ništa ili vrlo malo bodova u brzim disciplinama."

Što je problem s tim skijama? "On je rekao doslovno ovako. Te skije su dobre za zaleđene staze, to se čak pokazalo u Kitzbühelu, gdje je na treningu pao, a u tom je trenutku imao 6. prolaz. Staza je bila zaleđena, a kad je napadao snijeg, bio je znatno sporiji. Na gotovo svim utrkama u SAD-u je padao novi snijeg i tu su se Fischerove skije pokazale kao lošije. Od osamdesetak skijaša, samo još jedan skijaš vozi na tim skijama. Međutim, Ivica je superzadovoljan skijama za slalom i veleslalom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kada važi ugovor s Fischerom? "Do 2014. godine. Ali Fischer će sigurno raditi i radi na tim poboljšanjima, potrebna je tu i velika ekipa. Ivica je Fischer izabrao s obzirom na ponuđeni ugovor i s obzirom na testiranja prije par godina kad su mu ponudili ugovor", zaključio je Eror.

Vodeći skijaš ukupnog poretka Svjetskog kupa, Švicarac Beat Feuz, trenirat će tijekom četvrtka i petka u austrijskom Hinterreitu te nakon toga donijeti konačnu odluku o nastupu u Kranjskoj Gori predstojeći vikend...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feuz, kao što je poznato, već dulje vrijeme ima problema s ozljedom koljena i zbog toga je njegov nastup još uvijek pod upitnikom, no veća je vjerojatnost da će ipak voziti subotnji veleslalom. "Beat još uvijek ima problema s koljenom kad je pod određenim kutom. Unatoč tome, cilj je njegov nastup u Kranjskoj Gori", istaknuo je glavni trener švicarske reprezentacije Osi Inglin. Feuz, podsjetimo, ima 115 bodova više od Austrijanca Marcela Hirschera i 207 od našeg Ivice Kostelića koji se nakon oporavka od ozljede vraća utrkama upravo u Kranjskoj Gori. No, švicarski mediji ne vide Kostelića prevelikim konkurentom Feuzu, štoviše uvjereni su da će se branitelj naslova u Sloveniji više posvetiti slalomu i borbi za mali globus u toj disciplini. S obzirom da će utrke u Sloveniji propustiti nekolicina skijaša, što zbog ozljeda, što zbog priprema za završnici u Schladmingu, u švicarskoj se vrsti nadaju da će Feuz biti među prvih 30 na startu veleslaloma što bi mu dalo veće izglede za bodove u toj disciplini. Dodajmo da je nakon Kranjske Gore na rasporedu još samo završnica u Schladmingu s po jednom utrkom u svakoj od četiri discipline.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo