IMA LI KRAJA POŠASTI: / Veliki doping skandal potresa najveću naciju na svijetu

Image
Foto: AFP

Kineska državna novinska agencija Xinhua u petak je objavila kako je u posljednjih nekoliko mjeseci šestoro kineskih plivača bilo pozitivno na dopinškoj kontroli.

25.3.2016.
11:38
AFP
VOYO logo

Ta vijest objavljena je samo dan nakon što je londonski dnevnik "The Times" objavio kako se u Kini prikrivaju dopinški slučajevi njihovih plivača.

Sredstvo za prikrivanje

Prema navodima Xinhue, troje plivača, ZhaoYing, WangLizhuo i AnJiabao su još lani bili pozitivni na klenbuterol, dok je troje zasad još neimenovanih plivača u siječnju ove godine bilo pozitivno na diuretik hidroklorotiazid, koji se koristi i kao sredstvo za prikrivanje uporabe drugih zabranjenih supstanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi put da Kineski plivački savez pokušava prikriti rezultate dopinških kontrola. Najpoznatiji je primjer iz 2014. godine kada je na kineskom državnom prvenstvu bio pozitivan nalaz dvostrukog olimpijskog pobjednika i svjetskog rekordera na 1500 metara slobodno SunaYanga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nakon analize "B" uzorka kineski stručnjaci su odlučili kazniti Suna sa samo tri mjeseca zabrane nastupa, pa je Sun nastupio na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kazanu gdje je osvojio zlata na 400m i 800m slobodno, te srebro na 200m slobodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo