I JANICA MU SE DIVI: / Nakon vožnje bez štapa, vidjeli smo da se može skijati i bez skije

Image
Foto: AFP, OLIVIER MORIN
7.12.2015.
20:15
AFP, OLIVIER MORIN
VOYO logo

6. siječnja 2006. godine skijaški svijet svjedočio je nevjerojatnoj predstavi Janice Kostelić, koja je još jednom pokazala zašto će je skijaška i sportska povijest pamtiti kao jednu od najvećih. Naime, na sljemenskom Crvenom spustu, hrvatska sportska junakinja je već prije prvih vrata ostala bez desne rukavice štapa pa je u strahovito bolnom jurišu do cilja izborila pobjedničko postolje trećim vremenom.

Ludi podvig za pamćenje

I sama je nakon utrke priznala da je osjećala veliku bol svaki puta kada je rukom dotaknula vrata (štap ima i štitnik koji štiti od udarca u vrata). Njezin ludi podvig obišao je svijet, svi su se divili skijaškom umijeću i, prije svega, upornosti Janice koja je pokazala kako se bori za svoju zemlju i za navijače. Puno skijaša i skijašica na njezinom mjestu bi odustalo, ali ne i naša heroina. Za nju odustajanje nikad nije bila opcija i zato je u karijeri ostvarila takve rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Skoro 10 godina poslije

Skoro 10 godina poslije, vidjeli smo nešto što je podsjetilo na ovu ludu utrku Janice. Ruku na srce, Janičin podvig je ipak imao i na kraju sjajan rezultat, ali opet, i ovo je vrijedno divljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finski skijaš Samu Torsti je u nedjeljnoj veleslalomskoj utrci u u Beaver Creeku, nakon što je prošao treća vrata, izgubio skiju, ostao na nogama te se tako skijao nekoliko sekundi prije nego što se stojećki zaustavio kod zaštitne ograde. Njegovo prokošenje sili teži je ono što je impresioniralo, a vama jedino možemo kazati da ovo ne pokušavate ove zime.

Torstijuvu vratolomiju možete vidjeti ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo