I JANICA MU SE DIVI: / Nakon vožnje bez štapa, vidjeli smo da se može skijati i bez skije

7.12.2015.
20:15
AFP, OLIVIER MORIN
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

6. siječnja 2006. godine skijaški svijet svjedočio je nevjerojatnoj predstavi Janice Kostelić, koja je još jednom pokazala zašto će je skijaška i sportska povijest pamtiti kao jednu od najvećih. Naime, na sljemenskom Crvenom spustu, hrvatska sportska junakinja je već prije prvih vrata ostala bez desne rukavice štapa pa je u strahovito bolnom jurišu do cilja izborila pobjedničko postolje trećim vremenom.

Ludi podvig za pamćenje

I sama je nakon utrke priznala da je osjećala veliku bol svaki puta kada je rukom dotaknula vrata (štap ima i štitnik koji štiti od udarca u vrata). Njezin ludi podvig obišao je svijet, svi su se divili skijaškom umijeću i, prije svega, upornosti Janice koja je pokazala kako se bori za svoju zemlju i za navijače. Puno skijaša i skijašica na njezinom mjestu bi odustalo, ali ne i naša heroina. Za nju odustajanje nikad nije bila opcija i zato je u karijeri ostvarila takve rezultate.

Skoro 10 godina poslije

Skoro 10 godina poslije, vidjeli smo nešto što je podsjetilo na ovu ludu utrku Janice. Ruku na srce, Janičin podvig je ipak imao i na kraju sjajan rezultat, ali opet, i ovo je vrijedno divljenja.

Finski skijaš Samu Torsti je u nedjeljnoj veleslalomskoj utrci u u Beaver Creeku, nakon što je prošao treća vrata, izgubio skiju, ostao na nogama te se tako skijao nekoliko sekundi prije nego što se stojećki zaustavio kod zaštitne ograde. Njegovo prokošenje sili teži je ono što je impresioniralo, a vama jedino možemo kazati da ovo ne pokušavate ove zime.

Torstijuvu vratolomiju možete vidjeti ovdje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali