Play ponuda

SLALOM U ADELBODENU / Hrvatski skijaši došli do važnih bodova, Zubčić odvozio najbolje, utrku osvojio senzacionalni Austrijanac

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski skijaši osvojili važne bodova na Slalomu u Adelbodenu

9.1.2022.
13:26
Profimedia
Play ponuda

Četvorica hrvatskih skijaša uzela su važne bodove na slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Adelbodenu. Naš najbolji skijaš Filip Zubčić završio je na 15. mjestu, Kolega je na 21. mjestu, Vidović je 24., a Rodeš na 25.mjestu. Bodove su osvojili i to je najvažnije.

Utrku je osvojio senzacionalni Austrijanac Strolz kojemu je to prva pobjeda u karijeri.

DRUGA VOŽNJA

14:20 - Pobjednik utrke je Strolz, nitko ga nije uspio skinuti pa čak niti vodeći Gstrein. Zubčić je završio na 15. mjestu, Kolega je na 21. mjestu, Vidović je 24., a Rodeš na 25.mjestu. Bodove su osvojili i to je najvažnije.

14:09 - Strolz je preuzeo vodstvo nakon duljeg vremena.

14:05 - Bliži se kraj utrke. Zubčić je na desetom mjestu, Kolega na 15. mjestu, a Vidović i Rodeš su na 18. i 19. mjestu.

13:54 - Strasser je preuzeo vodstvo, što znači da su se naši skijaši pomaknuli za još jedno mjesto niže.

13:51 - Ništa od iznenađenja Istoka Rodeša. Odmah na početku izgubio je svu prednost, a onda je do kraja povećao zaostatak i na kraju je završio na 14.mjestu.

13:49 - Eh, i Nef je ušao ispred Zubčića, peti je sada.

13:48 - Pada Zubčić, ispred njega je sada i Winters.

13:46 - Konačno je netko skinuo Vinatzera, Meillard je bio brži, što znači da je Zubčić sada treći, Kolega osmi, a Vidović pretposljednji.

13:45 - Zubčić je krenuo agresivno i to mu se isprva isplatilo, ali je sredinom staze ušao u zaostatak i povećao ga. Na kraju je u cilj ušao kao drugi.

13:43 - Kolega je odmah na početku prosuo prednost od 44 stotinke, i onda je samo povećavao, kao i Vidović te je na kraju u cilj ušao kao šesti.

13:39 - Sala je završio ispred Vidovića, koji je i dalje pretposljednji.

13:38 - Matej Vidović nije baš najbolje odvozio, odmah je na početku izgubio prednost, a onda je povećavao kroz prolaze i na kraju je u cilju završio na petom mjestu.

13:34 - Odvozila su trojica skijaša i prvi je trenutno Vinatzer koji je uz pregršt grešaka na kraju došao do cilja i uspio imati najbolje vrijeme.

13:30 - Počela je druga vožnja.

----------------

Najbolje vrijeme prve vožnje (54.06 sekundi) imala su dvojica Austrijanca, Manuel Feller i Fabio Gstrein, a treći je s pet stotinki zaostatka Švicarac Luca Aerni. Devet stotinki zaostaje Norvežanin Henrik Kristoffersen, 11 stotinki zaostatka ima Francuz Alexis Pinturault, Švicarac Ramon Zenhaeusern je šesti sa zaostatkom od 16 stotinki, a do sedmog mjesta je sa 17 stotinki zaostatka stigao Austrijanac Johannes Strolz sa startnim brojem 38.

Image
OKOMIO SE I NA PAVLEKA /

Ne smiruju se žestoke reakcije. Čelnik FIS-a ogorčen: 'Utrka na Sljemenu uništava naš sport. Neprihvatljivo je'

Image
OKOMIO SE I NA PAVLEKA /

Ne smiruju se žestoke reakcije. Čelnik FIS-a ogorčen: 'Utrka na Sljemenu uništava naš sport. Neprihvatljivo je'

Trojica najboljih ispala

Za ulazak u drugu vožnju nije se smjelo zaostati više od 1.47 sekundi.

Zanimljivo je da najbolja trojica slalomaša u ovoj sezoni nisu stigli do cilja. Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag i Šveđanin Kristoffer Jakobsen su napravili pogreške i pali nekoliko vrata prije cilja, a Francuz Clement Noel je pregazio kolac neposredno prije drugog prolaznog vremena.

Druga vožnja je na rasporedu s početkom u 13.30 sati.

Play ponuda
Play ponuda