Play ponuda

OKOMIO SE I NA PAVLEKA / Ne smiruju se žestoke reakcije. Čelnik FIS-a ogorčen: 'Utrka na Sljemenu uništava naš sport. Neprihvatljivo je'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Utrka na vrhu Medvednice vozila se po jako lošim uvjetima

8.1.2022.
16:53
Slavko Midzor/PIXSELL
Play ponuda

Direktor utrka Svjetskog kupa za skijaše, Markus Waldner, dosta je žestoko komentirao utrku slaloma na Sljemenu otprije nekoliko dana. Utrka na vrhu Medvednice vozila se po jako lošim uvjetima, odvožena je ona u ženskoj konkurenciji, ali muška je utrka nakon nekoliko prekida i odgode, na kraju ipak otkazana i to nakon što je 19 skijaša odvozilo trku.

"Vidjelo se na pregledu staze da se ondje nije moglo utrkivati. Bilo je 60 vozača na startu, a staza je bila dobra za njih 10. Takve utrke uopće ne smiju krenuti", rekao je Waldner za ORF. Waldner je bio u vrijeme sljemenske utrke u Adelbodenu, a mijenjao ga je Emmanuel Couder, na kojeg se izvršavao pritisak.

Image
PAVLEK VIDNO POGOĐEN /

Drama na Sljemenu: 'Gledam ljude po stazi, ne znaju da li da plaču, ili što da rade'

Image
PAVLEK VIDNO POGOĐEN /

Drama na Sljemenu: 'Gledam ljude po stazi, ne znaju da li da plaču, ili što da rade'

Kritizirao i žensku utrku

"Neprihvatljivo je kako su se stvari ondje odvijale. Nema kompromisa, Couder je u ovom slučaju trebao imati završnu riječ, no lokalni organizatori i naš prijatelj Vedran Pavlek preuzeli su kontrolu, bili su agresivni, cijeli proces odlučivanja bio je neispravan", rekao je Waldner.

Komentirao je i žensku utrka, isto tako dosta negativno. "Ženska utrka bila je na granici regularnog. Na stazi je bilo više lišća nego snijega. Nećemo ovo uzeti zdravo za gotovo. Vidjet ćemo što ćemo napraviti u budućnosti. Ovako se ne mogu voziti utrke Svjetskog kupa. Ovo je loša reklama za naš sport, uništava ga", rekao je Waldner.

Play ponuda
Play ponuda