NA KORAK OD TITULE / Hrvatske karatistice u finalu Europskog prvenstva: U borbi za zlato ih čeka supersila

Image

U prvom kolu hrvatska vrsta bila je slobodna, a onda je uslijedila finala vrijedna serija: pobjeda protiv reprezentacije Srbije sa 2-1, protiv Turske sa 2-0, a u polufinalu je sa 2-1 svladana francuska ekipa

24.3.2023.
19:46
VOYO logo

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama (Lucija Lesjak, Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović i Lea Vukoja) borit će se drugu godinu zaredom za naslov ekipnog prvaka Europe u karateu.

Ekipa koja je prošle godine osvojila zlato u turskom Gaziantepu i u španjolskoj Guadalajari je bila superiorna te je s tri pobjede izborila subotnji finalni dvoboj s Njemačkom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom kolu hrvatska vrsta bila je slobodna, a onda je uslijedila finala vrijedna serija: pobjeda protiv reprezentacije Srbije sa 2-1, protiv Turske sa 2-0, a u polufinalu je sa 2-1 svladana francuska ekipa.

Image
TAJLANDSKI BOKS /

Jedni od najboljih boraca u najbrutalnijem borilačkom sportu: 'Iznijeli su ga na nosilima'

Image
TAJLANDSKI BOKS /

Jedni od najboljih boraca u najbrutalnijem borilačkom sportu: 'Iznijeli su ga na nosilima'

Briljirala Greta Zorko

Briljirala je Mia Greta Zorko velikim pobjedama i to u osobito važnim trenucima. Susret protiv Srbije Lea Vukoja otvorila je porazom 0-3. Mia je u nastavku preokrenula rezultat pobjedom 6-0, a završni bod je ostvarila Sadea Bećirović, rezultat je bio 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put prema uspjehu nad Turskom otvorila je Lucija Lesjak (3-0), a potvrdila Mia Greta Zorko velikim preokretom (3-2), nadoknadivši prednost suparnice od 2-0.

U velikom polufinalu protiv Francuske, hrvatske reprezentativke su opet slavile kao i prije dvije godine u susretu za broncu na EP-u u Poreču. Francuskinje su povele, Sadea Bećirović izgubila je 2-0. Mia Greta Zorko dobila je idući meč sa 4-1 pa je osim izjednačenja uoči završnog dvoboja, donijela i bodovnu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji dvoboj za plasman u finale imala je Lucija Lesjak. Vodila je 4-0 i 5-2, ali u posljednjim sekundama susret se pretvorio u pravu dramu u kojoj je Lesjak sačuvala prednost i pobijedila 6-5. Nakon toga je uslijedila prava erupcija oduševljenja naših djevojaka, članova stručnog stožera i cijele hrvatske ekspedicije u Guadalajari.

'Neizmjerno sam sretna'

"Ovo je još veći nalet emocija nego zadnji put. Stvarno sam jako ponosna", rekla je Mia Greta Zorko, sjajna u svakom ekipnom nastupu u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako mi je drago što smo uspjele još jednom ući u finale. Neizmjerno sam sretna", dodala je također izvrsna Lucija Lesjak. 

I muška reprezentacija u borbama (Enes Garibović, Ivan i Anđelo Kvesić, Ivan Martinac, Zvonimir Živković, Jakov Bunjevac, Ante Mrvičić) izborila je nedjeljni susret za momčadsko odličje. Borit će se za broncu protiv reprezentativaca Crne Gore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muška reprezentacija u borbi za broncu

Muška selekcija je u četvrtak eliminirala Njemačku sa 3-0 (Bunjevac 8-0 (dq), I. Kvesić 9-2, Živković 4-1), a u petak je s još dvije pobjede stigla do polufinala. Hrvatska je prvo pobijedila Azerbajdžan sa 3-1 (A. Kvesić 8-0 (dq), Martinac 0-1, Živković 3-0, I. Kvesić 5-0), a potom
Mađarsku sa 3-0 (Bunjevac 0-0, Martinac 1-0, A. Kvesić 3-0, I. Kvesić 8-0).

U polufinalnom dvoboju Ukrajina je bila bolja od Hrvatske sa 3-1. Ante Mrvičić je velikom neopreznošću izgubio usret polovicom borbe (0-3). Ivan Kvesić, koji je ponovno u sjajnoj formi, izborio je pobjedu sa 6-4 i izjednačio, ali su u završnici izgubili Anđelo Kvesić (3-0) i Enes Garibović (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu će se za pojedinačni naslov boriti Enes Garibović (-84 kg) protiv Talijana Michelea Martine, a protivnik Anđela Kvesića u teškoj kategoriji (+84 kg) u borbi za broncu bit će Turčin Fatih Sen.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo