BRAVO, DEČKI / Hrvatska je razvalila Australiju na startu SP-a za vaterpoliste u Dohi

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatska je pobjedom otvorila nastup na SP-u u Dohi

5.2.2024.
7:25
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska - Australija 13-8

Hrvatska vaterpolo reprezentacija uspješno je započela svoj nastup na SP-u u Dohi. Australija nije mogla parirati našim vaterpolistima koji su pokazali ozbiljnost i raznovrsnost. Na kraju je bilo 13-8, samo +5, ali rezultat ne pokazuje dominaciju Hrvata u bazenu. Down under je bio stvarno down pod naletima sjanih Tuckovih jurišnika.

Image
MOMCI SE OPUSTILI /

Španjolci šokirali Barakude pa proslavili naslov prvaka Europe u kultnom baru u centru Zagreba, pojavila se snimka

Image
MOMCI SE OPUSTILI /

Španjolci šokirali Barakude pa proslavili naslov prvaka Europe u kultnom baru u centru Zagreba, pojavila se snimka

Bijač je imao 11 obrana. Spustio je roletu i nije dopustio Merčepu i ekipi da ih iznenade. Inače, 5-1 završila prva četvrtina, 9-3 je bilo na poluvremenu za Hrvatsku. I to prvo poluvrijeme je putokaz Barakudama, barem bi trebao biti, kako trebaju igrati na ovom SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Lončar je izludio igrače Australije, u jednom trenutku su na njemu bila trojica, ali ni ta trojica ga nisu mogla zaustaviti. Zabio je na kraju dva gola, kao i još pet igrača Hrvatske uz njega. Imali smo čak 14 igrača više u utakmici...

Protok lopte u situaciji s igračem više je bio vrlo brz i to jako veseli, isto kao i raznovrsnost što se tiče strijelaca. Također, veseli i napadačka učinkovitost. U srijedu igramo protiv Španjolske. Ovom pobjedom napravili smo veliki korak ka četvrtfinalu SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta četvrtina

GOTOVA JE UTAKMICA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:25 - Trojica Australaca pazi na Lončara. Opasan je naš Luka, sanjat će ga Australci. Down under će pričati o njemu još dugo. Porter je na 8 obrana u reprezentaciji Australije.

5:36 - Imamo 12. put igrača više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Lončar zabija drugi gol. Imamo +6 (12-6). Loren Fatović je poput pravog vodenog čarobnjaka iskreirao i asistirao u situaciji s igračem više. Bijač ima 10 obrana.

7:02 - Miloš Maksimović, Srbin u reprezentaciji Australije, postiže golčinu za 11-6 naših.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinić - Kragić je promašio šut izvana. Propustili smo prvi napad u posljednjoj četvrtini.

Treća četvrtina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je treća četvrtina. Ovaj period je završio 2-2. Na svakom smo igraču više imali pokušaj udarca, što je znak da je sve dobro posloženo.

1:49 - Australci imaju realizaciju 3 od 6 s igračem više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:01 - Pavillard je realizirao peterac za Australiju.

4:02 - Merčep je odlično asistirao, ali Powell je promašio. Hvala Bogu na tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:34 - Promašili su Australci, Merčep je to potegao i promašio. Hvala Merčepu na ovom.

Obranila se Australija, a u napadu su izborili igrača više. Tucak je jako ljut. Zove time-out.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo prvi napad u nastavku. Franko Lazić ima bombu u desnoj ruci, top... Efikasno, tehnički sjajno za deseti gol Hrvatske.

Druga četvrtina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je druga četvrtina. Devet golova Hrvata u prvom dijelu dovoljno govori o napadačkoj učinkovitosti naših. Australci su zabili ono što su jedino i mogli. Obrana naših je dobra. Kontroliramo ovaj dvoboj. Imamo raznovrsne strijelce. I to veseli. To je ono što će nam trebati u nastavku.

Hrvatska grabi prema pobjedi. Žuvela je upravo zabio drugi gol. Burić je isto na dva gola, kao i Fatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lončar je zabio šesti gol za Hrvatsku protiv Australaca. Bio je ovo treći igrač više za naše i treći realizirani napad s igračem više. Bravo momci.

Prva četvrtina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je prva četvrtina

0:51 - Isključenje za Burića. Igrač više za Australiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2.18 - Rino Burić je iskoristio igrača više i imamo +2 opet - 3-1.

2:57 - Merčep zabija prvi gol za Australiju. Vodimo 2-1. Merčep je Hrvat koji ima medalju s U-20 Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:04 - Prvi igrač više za Australiju.

4:50 - Imamo vodstvo 2-0. Ajmo dečki, samo jako do kraja. Lijepo je vidjeti semafor. Neka Australci odmah znaju tko je gazda u bazenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6.31 - Loren Fatović postiže prvi gol za Hrvatsku na SP-u. Vodimo 1-0.

Prvi je napad za Hrvatsku. Harkov je pobjednik, prvi je došao do lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je utakmica. Sretno Hrvatska!

Hrvatska vaterpolo reprezentacija danas u 11.30 u Dohi započinje svoj nastup na SP-u, ujedno li lov na Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta. Suparnik srebrnima sa EP-a u Dubrovniku i Zagrebu sad nedavno, na otvaranju prvenstva, bit će Australija...

Hrvatska je na svoje 15. Svjetsko prvenstvo došla, kao što smo naveli u uvodu, kao aktualni europski doprvak, sa srebrom osvojenim prije nepuna tri tjedna na domaćem turniru koje je bilo odigrano i održano od strane naših na besprijekornoj razini.

Naša nacionalna reprezentacija u vaterpolu vjetsko zlato u vaterpolu osvajala je 2007. i 2017. godine, a s natjecanja te razine ima i jednu srebrnu, te četiri brončane medalje.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu, održanom prošle godine u Japanu, izabranici Ivice Tucka su osvojili deveto mjesto i tako prekinuli niz od devet uzastopnih nastupa u polufinalima.

"Prvi nam je zadatak ovdje svakako osigurati Pariz, nastup na Olimpijskim igrama, a zatim odigrati onako da mi budemo zadovoljni prikazanim. Iskreno, volio bih da to bude na tragu onog kako smo odigrali u Dubrovniku i Zagrebu, što je bilo po mojoj, ali i po ocjeni puno ljudi iz vaterpola, gotovo pa odlično", rekao je Tucak u najavi turnira, a o prvom suparniku i otkrio kako su Australci promijenili momčad u odnosu na ono što su bili ranije.

"Mislim da više nemaju onu individualnu kvalitetu koju su imali prije. Počevši od Campbella, Youngera, Kayesa, sjajnih igrača koji su igrali veliku ulogu u reprezentaciji i svojim klubovima. Ovi sada to nemaju, međutim, po onome što smo ih skautirali i na turniru na Sardiniji u prosincu, pa protiv nas u Fukuoki i još neke utakmice, nešto je ostalo", dodao je Ivica Tucak u najavi susreta i istaknuo:

"Fizički su jaki, plivački spremni i ako nas stave u svoj ritam igre, onda se lako ulazi s njima u problem. Shvaćam ih maksimalno ozbiljno, po načinu igre, po ulasku drugog centra. Tu će nas sigurno pokušati poremetiti. Ozbiljna je to utakmica u kojoj mi moramo biti na maksimumu ako u njoj želimo, a jasno da želimo, pobijediti."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo