HRVATSKA OSVOJILA SREBRO NA EUROPSKOM PRVENSTVU: / Glasnović i društvo u finalu nisu imali šanse protiv raspoloženih Talijana

Image

Hrvatski strijelci nisu bili precizni kao do tada

8.9.2019.
19:44
VOYO logo

Hrvatska muška reprezentacija u trapu, koju su sačinjavali braća Josip i Anton Glasnović te Marko Germin, osvojila je u nedjelju srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u gađanju letećih meta koje se održava u talijanskom Lonatu.

Braća Glasnović i Germin su prvo u četvrtfinalu bili bolji od Ciprana, pogodivši 69 meta, jednu više od suparnika. U polufinalu su imali dva pogotka više od Portugalaca (68-66) i na taj način izborili dvoboj za zlatnu medalju s reprezentacijom domaćina EP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U meču za zlato hrvatski strijelci nisu bili precizni kao do tada pa su ih reprezentativci Italije Pellielo, Grazini i De Filippis uvjerljivo pobijedili sa osam pogodaka prednosti (62-54).

Brončanu medalju osvojila je Francuska koja je bila bolja od Portugala (67-63).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborio vizu za Tokio

U subotu je u pojedinačnom finalu Josip Glasnović ostao na korak do pobjedničkog postolja, osvojivši četvrto mjesto. Novim europskim prvakom postao je Čeh JiriLiptak koji je za dva pogotka (46-44) nadmašio Britanca Aarona Headinga. Treći je bio Talijan Mauro De Filippis. Prva dvojica s ovog natjecanja izborila su mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Josip Glasnović je još uvijek jedini hrvatski trapaš s izborenom olimpijskom vizom. Posljednja prilika za još jedno mjesto na koje Hrvatska ima pravo, bit će Europsko prvenstvo u svibnju sljedeće godine u francuskom Chateaurouxu, s kojeg će samo najbolje plasirani strijelac bez olimpijske vize izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo