HRVATSKA JE U FINALU EUROPA KUPA U ZAGREBU: / Dramatična pobjeda protiv Španjolske

Image
Foto: PIXSELL

Barakude u finalu Europa kupa u Zagrebu

6.4.2019.
21:43
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je plasman u finale Europa kupa nakon što je u polufinalu na plivalištu Mladosti uz Savu pobijedila Španjolsku sa 12-9 (4-3, 1-2, 3-3, 4-1).

Hrvatska je ovom pobjedom izborila i plasman na završni turnir Svjetske lige koji će se od 18. do 23. lipnja održati u Beogradu. Hrvatska je prošle godine osvojila Europa kupu u Rijeci, a sada će imati priliku u Zagrebu obraniti naslov protiv Mađarske koja je u drugom polufinalnom susretu bila bolja od Italije sa 12-11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

06.04.2019., SRC Mladost, Zagreb - Zavrsni turnir 2. LEN Europa kupa, polufinale, Spanjolska - Hrvatska. Hrvatska vaterpolska reprezentacija. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

ZAGRIJALI SMO SE U DRUGOM DIJELU I POBIJEDILI GRKE: Barakude za finale Europa kupa u Zagrebu! ‘Bit će teško, pa razbijali su Srbe’

Image
ZAGRIJALI SMO SE U DRUGOM DIJELU I POBIJEDILI GRKE: /

Barakude za finale Europa kupa u Zagrebu! 'Bit će teško, pa razbijali su Srbe'

Za peto mjesto Srbija i Crna Gora

Dodajmo kako će u susretu za peto mjesto igrat će Srbija i Crna Gora. Srbija je u razigravanju bila bolja od Grčke sa 14-10, dok je Crna Gora porazila Rusiju sa 15-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabranici izbornika Ivice Tucka su nakon jučerašnje pobjede nad Grčkom od 13-11, večeras bili bolji i od reprezentacije Španjolske. Bio je to izjednačen susret u prve tri četvrtine, a Hrvatska je prelomila utakmicu u samoj završnici kada je kod rezultata 9-9 serijom 3-0 slomila suparnika.

'Moji dečki su još jednom pokazali zašto su prvaci svijeta'

Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Loren Fatović s tri gola, Luka Lončar, Maro Joković, Ante Vukičević i Andre Bušlje su zabili po dva pogotka, dok je Javier Garcia zabio jedan gol. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Alberto Munarriz, Alberto Barroso i Felipe Perrone sa po dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo sjajna utakmica, prava lavovska bitka. Moji dečki su još jednom pokazali zašto su prvaci svijeta," kazao je hrvatski izbornik Ivica Tucak nakon utakmice.

Mađari su paklena momčad

Hrvatsku sada u finalu čeka Mađarska koja je pobijedila Italiju sa 12-11. Kod Mađara najefikasniji je bio Denes Varga sa četiri gola, dok je u suparničkim redovima četiri gola zabio Francesco di Fulvio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

06.04.2019.,SRC Mladost, Zagreb - Zavrsni turnir 2. LEN Europa kupa, polufinale, Madjarska - Italija. Gergo Kovach. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

"Svaka utakmica je nova priča. Sutrašnje finale će biti drugačije. Mađarska je igrala fantastično protiv Italije, oni su naš stari rival. Ali mi želimo obraniti titulu," dodao je Tucak.

Osigurali plasman na završni turnir Svjetske lige

Za naše najbolje vaterpoliste još je značajnije što su ovom pobjedom osigurali i plasman na završni turnir Svjetske lige, koji će se od 18. do 23. lipnja održati u Beogradu, jer će pobjednik tog turnira osigurati nastup na olimpijskim igrama iduće godine u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman na završni turnir Svjetske lige osigurala je i reprezentacija Mađarske, dok će još jedan putnik biti pobjednik iz utakmice za treće mjesto u kojoj se sastaju Italija i Španjolska.

Naime, na završnom turniru Svjetske lige nastupit će osam reprezentacija i to Australija, Japan, Kanada i Kazahstan, koji su to pravo izborili na Interkontinentalnom turniru Svjetske lige u Perthu, domaćin turnira reprezentacija Srbije te tri prvoplasirane momčadi sa Europa kupa u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo