Davis Cup / Hrvatska bez Čilića u Bologni: Težak udarac ambicijama naše teniske reprezentacije, ali imamo adute u koje vjerujemo

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

'Trenutno nisam u mogućnosti dati svoj puni doprinos reprezentaciji. Žao mi je što neću biti s ekipom u Bologni, ali ću biti njihov najveći navijač'

10.9.2022.
16:13
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška teniska reprezentacija bit će znatno oslabljena sljedećeg tjedna u natjecanju skupine C Svjetske skupine Davis Cupa u Bologni jer je nastup otkazao naš prvi igrač Marin Čilić.

'Trenutno nisam u mogućnosti dati svoj puni doprinos'

"Nakon zahtjevnog razdoblja, brojnih turnira i odigranih mečeva, potrebno mi je vrijeme za oporavak da bih mogao kvalitetno završiti sezonu. Trenutno nisam u mogućnosti dati svoj puni doprinos reprezentaciji. Žao mi je što neću biti s ekipom u Bologni, ali ću biti njihov najveći navijač. Imamo odlične igrače, sjajnu atmosferu u ekipi, pa i dalje vjerujem da imamo mogućnosti proći grupnu fazu natjecanja i plasirati se na završnicu", poručio je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTETA, BILO JE GUSTO /

Marin ipak nije mogao protiv sjajnog Španjolca: Nakon velike drame i tri i pol sata, Čilić ostao bez četvrtfinala US Opena

Image
ŠTETA, BILO JE GUSTO /

Marin ipak nije mogao protiv sjajnog Španjolca: Nakon velike drame i tri i pol sata, Čilić ostao bez četvrtfinala US Opena

Umjesto Čilića izbornik Vedran Marić je u Bolognu pozvao Ninu Serdarušića.

Prvi "reket" hrvatskog sastava bit će Borna Ćorić, koji je nedavnim osvajanjem turnira iz serije "masters 1000" u Cincinnatiju pokazao kako je ozljeda ramena, zbog koje je izbivao godinu dana, prošlost. Uz Ćorića, u Bologni su u hrvatskoj reprezentaciji još Borna Gojo, Nino Serdarušić, Mate Pavić i Nikola Mektić, a kao šesti član, koji nije prijavljen za susret ali će trenirati, stigao je Mili Poljičak.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlična atmosfera

"Nakon više od dvije duge godine napokon sam se vratio. Prvi trening sam napravio, a da budem iskren, nisam očekivao da će biti tako dobar. Nino i ja smo radili odlično dva i pol sata i stvarno smo zadovoljni", rekao je Ćorić nakon prvog treninga u Bologni te dodao:

"Atmosfera je odlična, trening je odrađen, navečer ćemo zajedno gledati vaterpolo…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što treba učiniti kako bi se forma iz Cincinnatija vratila i u Bologni?

"Rekao bih da mi treba još nekoliko treninga. I da budem zdrav. Posljednjih nekoliko dana sam se oporavio, napravio mješavinu odmora i treninga. Nisam se opustio, ali ni pretjerao s treninzima. Imao sam jako naporan tempo, a u posljednjih sedam dana pronašao sam balans da se i odmorim i ne zapustim. Nema razloga da opet ne pokažem odličan tenis."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bez Marina nismo toliki favoriti, ali nas ne bih otpisa'

Kakvi su izgledi našeg sastava u Bologni bez Čilića?

"Bez Marina nismo toliki favoriti, ali nas ne bih otpisao. Imamo Goju. Serdarušića, mene… Ja sam u životnoj formi i jako se veselim mečevima. Naravno, imamo i odličan par, po meni najbolji na svijetu. Bit će jako teški mečevi, ali mislim da imamo dobre šanse za prolazak", zaključio je Ćorić koji je posljednji meč u Davis Cupu odigrao na završnom turniru u Madridu 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi susret u Bologni Hrvatska ima u srijedu 14. rujna s početkom u 16 sati protiv domaćina Italije. Dan potom slijedi okršaj sa Švedskom, a treći susret na rasporedu je u subotu protiv Argentine. Plasman u samu završnicu, koja će se održati u studenom u Malagi, izborit će dvije najbolje reprezentacije.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo