Play ponuda

HORVAT NIJE RAZOČARAO: / Senzacija dana u skoku s motkom!

Image
Foto: AFP

Hrvatski atletičar Ivan Horvat (22) zauzeo je deveto mjesto u finalu skoka s motkom na Svjetskom prvenstvu u Pekingu s preskočenih 5,65 metara.

24.8.2015.
16:18
AFP
Play ponuda

Horvat, koji je u subotnjim kvalifikacijama postavio novi nacionalni rekord sa 5,70 metara, u finalu je ostvario rezultat u skladu s očekivanjima. Visine od 5,50m i 5,65 m je svladao iz drugog pokušaja, a potom je imao tri neuspješna pokušaja na visini od 5,80 m, što bi bilo poboljšanje njegova i hrvatskog rekorda od čak 10 centimetara. U prvom pokušaju na 5,80 Horvat je proletio ispod letvice, drugi pokušaj je bio najbolji, tada je imao visinu, ali ne i dubinu skoka, pa je rušio letvicu prsima, da bi u trećem pokušaju rušio već nogama prilikom uzleta.

Rekord i norma

Kako je u Peking stigao s osobnim rekordom od 5,65 m, a na SP-u je postavio novi nacionalni rekord i ispunio normu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, nastup Ivana Horvata može se okarakterizirati uspješnim.

Zlatnu medalju iznenađujuće je osvojio 21-godišnji Kanađanin Shawnacy Barber s preskočenih 5,90 m. Istu je visinu preskočio i branitelj naslova otprije dvije godine iz Moskve, Nijemac Raphael Holdzeppe (25), ali Barber je 5,90 m svladao iz prvog, a Holdzeppe iz trećeg pokušaja, pa je Kanađanin osvojio zlato, a Nijemac srebro.

Lavillenie opet bez zlata

Olimpijski pobjednik iz Londona i vladar ove discipline posljednjih godina, Francuz Renaud Lavillenie (28), koji i ove godine ima najbolji rezultat sezone (6,05 m), niti u svom četvrtom nastupu na SP-ima nije uspio osvojiti zlato. S preskočenih 5,80 m osvojio je broncu, zajedno s Poljacima, svjetskim prvakom otprije četiri godine iz Daegua Pawelom Wojciechowskim (26) i Piotrom Lisekom (23). Lavillenie je na svakom od posljednja četiri SP-a osvojio medalju, ali ima tri bronce (Berlin 2009, Daegu 2011, Peking 2015) i jedno srebro (Moskva 2013).

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda