HORVAT NIJE RAZOČARAO: / Senzacija dana u skoku s motkom!

Image
Foto: AFP

Hrvatski atletičar Ivan Horvat (22) zauzeo je deveto mjesto u finalu skoka s motkom na Svjetskom prvenstvu u Pekingu s preskočenih 5,65 metara.

24.8.2015.
16:18
AFP
VOYO logo

Horvat, koji je u subotnjim kvalifikacijama postavio novi nacionalni rekord sa 5,70 metara, u finalu je ostvario rezultat u skladu s očekivanjima. Visine od 5,50m i 5,65 m je svladao iz drugog pokušaja, a potom je imao tri neuspješna pokušaja na visini od 5,80 m, što bi bilo poboljšanje njegova i hrvatskog rekorda od čak 10 centimetara. U prvom pokušaju na 5,80 Horvat je proletio ispod letvice, drugi pokušaj je bio najbolji, tada je imao visinu, ali ne i dubinu skoka, pa je rušio letvicu prsima, da bi u trećem pokušaju rušio već nogama prilikom uzleta.

Rekord i norma

Kako je u Peking stigao s osobnim rekordom od 5,65 m, a na SP-u je postavio novi nacionalni rekord i ispunio normu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, nastup Ivana Horvata može se okarakterizirati uspješnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatnu medalju iznenađujuće je osvojio 21-godišnji Kanađanin Shawnacy Barber s preskočenih 5,90 m. Istu je visinu preskočio i branitelj naslova otprije dvije godine iz Moskve, Nijemac Raphael Holdzeppe (25), ali Barber je 5,90 m svladao iz prvog, a Holdzeppe iz trećeg pokušaja, pa je Kanađanin osvojio zlato, a Nijemac srebro.

Lavillenie opet bez zlata

Olimpijski pobjednik iz Londona i vladar ove discipline posljednjih godina, Francuz Renaud Lavillenie (28), koji i ove godine ima najbolji rezultat sezone (6,05 m), niti u svom četvrtom nastupu na SP-ima nije uspio osvojiti zlato. S preskočenih 5,80 m osvojio je broncu, zajedno s Poljacima, svjetskim prvakom otprije četiri godine iz Daegua Pawelom Wojciechowskim (26) i Piotrom Lisekom (23). Lavillenie je na svakom od posljednja četiri SP-a osvojio medalju, ali ima tri bronce (Berlin 2009, Daegu 2011, Peking 2015) i jedno srebro (Moskva 2013).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo