NEZADOVOLJNI HOO NAJAVIO REAKCIJU: / I olimpijski pobjednik tvrdi da Martin mora dobiti zlatnu medalju

Image

Sjajnu utrku odradio je u finalu samca hrvatski veslač Damir Martin, no tisućinke sekunde odnijele su mu zlatnu medalju. U foto-finišu je pred njim slavio Novozelanđanin Drysdale.

13.8.2016.
20:11
VOYO logo

U kaosu koji je nastao nakon utrke mnogi su bili sigurno da je Hrvatska u subotu stigla do trećeg zlata, sam Martin priznaje da je presretan osvojenim i ne žali se na ishod ogleda, no da bi trebao doći do naslova olimpijskog pobjednika smatra i Drysdale s kojim je podijelio pobjedničko vrijeme. Smatra to i Hrvatski olimpijski odbor koji je najavio da će se dopisom obratiti Međunarodnoj veslačkoj federaciji i izraziti svoje nezadovoljstvo odlukom koja je donesena na Martinovu štetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TREĆA HRVATSKA MEDALJA! /

Damir Martin osvojio srebro, zlato mu u nevjerojatnoj završnici izmaklo za sedam tisućinki!

Image
TREĆA HRVATSKA MEDALJA! /

Damir Martin osvojio srebro, zlato mu u nevjerojatnoj završnici izmaklo za sedam tisućinki!

'Nema veze što sam drugi'

"Dok smo čekali rezultate bio sam presretan. Želio sam samo da mi kažu koje sam mjesto osvojio. Nisam znao kako se zovem pa da imam barem neku informaciju o sebi. Nisam mogao niti vikati od sreće", kazao je Martin i nastavio:

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema veze što sam drugi. Pokazao sam da imam puno toga za pokazati da moje vrijeme nije prošlo. Ovo mi je druga sezona u skifu, lijepa najava za dalje. Malo zemalja, a kamoli sportaša se može pohvaliti ovim rezultatom. Nisam mogao veslati protiv većih legendi, a za olimpijskim pobjednikom sam zaostao… što ja znam… dva milimetra. Zadovoljan sam. Moglo je biti bolje samo da je on bio slabiji, ja sam dao sve od sebe."

Kraj utrke dočekao je u potpunosti iscrpljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moglo bi se dodijeliti dvije zlatne medalje'

"Ostao sam bez daha, valjda sam i s tlakom imao problema. Liječnici kažu da je sve u redu, bio sam pri svijesti. Glava je funkcionirala, tijelo nije slušalo", objasnio je.

A, evo što o svemu misli pobjednik utrke Drysdale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je svakako slučaj kada bi se moglo dodijeliti dvije zlatne medalje jer je i Damir zaslužio pobjedu. Znao sam da će mi Martin biti najveći konkurent, a bojao sam se i Syneka koji je odličan u finišu. Kad smo prošli ciljem Damir me upitao tko je pobijedio, a ja nisam imao pojma. Čekati na rezultate je bila prva agonija, srećom po mene, milimetri i tisućinke su ovaj puta bili na mojoj strani."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo