HOLLYWOODSKA PRIČA IZ NHL-A: / Ujutro je odradio posao kao računovođa, a navečer branio u najjačoj ligi svijeta

Image
Foto: Screenshot

Početni šok sam doživio kad sam trebao navući dres. Nakon toga sve mi je mutno", rekao je Foster nakon utakmice

30.3.2018.
22:59
Screenshot
VOYO logo

NHL momčad Chicago Blackhawksi sinoć su na svom ledu pobijedili Winnipeg Jetse sa 6-2, a glavna zvijezda večeri bio je vratar Scott Foster.

Foster je 36-godišnjak koji inače radi kao računovođa, a Blackhawksi ga na popisu imaju kao golmana za hitne slučajeve. Riječ je o vratarima koje ima većina NHL klubova i koji su tek treća opcija te se stoga vrlo rijetko koriste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi golman Chicaga Anton Forsberg ozlijedio se netom prije utakmice, a drugi vratar Colin Delia, kao pričuva je doveden iz niže lige za ovu utakmicu te su ga 14 minuta prije kraja uhvatili jaki grčevi i nije mogao nastaviti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ostvario sam san'

Scott Foster, koji je kao i nekih 12-13 puta prije sjedio na tribini u odijelu, odjednom je dobio priliku zaigrati u NHL utakmici. I to ne samo odigrati, nego i fantastično odraditi svoj posao. Igrači Winnipeg Jetsa uputili su sedam udaraca prema njegovom golu, a on ih je sve uspio obraniti.

Naravn, Foster nije potpuni amater, bio je golman na koledžu te i dalje igra rekreativno stoga je bio i logičan izbor Chicaga za golmana u hitnim slučajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije nekoliko sati sjedio sam u uredu za tipkovnicom i radio svoj dnevni posao, a sad stojim pred vama nakon 14 i pol minuta igranja u NHL-u. Ostvario sam san. Početni šok sam doživio kad sam trebao navući dres. Nakon toga sve mi je mutno", rekao je Foster nakon utakmice, a prenosi NY Daily News.

Zanimljivo, golmani za hitne slučajeve generalno nisu plaćeni nego im se daju jednodnevni ugovori po potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo