FELLER ODUŠEVLJEN MLADIM HRVATSKIM SKIJAŠKIM ZVIJEZDAMA: / Svi su impresionirani spektaklom na Sljemenu

Image
Foto: Pixsell

Austrijski skijaš Manuel Feller osvojio je treće mjesto na Crvenom spustu u Zagrebu

6.1.2019.
21:53
Pixsell
VOYO logo

"Gledao sam ih kako skijaju i svidjeli su mi se. Što je više nacija u Top 15 ili 30 to je bolje za naš sport", izjavio je Austrijanac Manuel Feller komentirajući nastup i veliki uspjeh mladih hrvatskih reprezentativaca na ovogodišnjem izdanju muške slalomske utrke na Crvenom spustu.

Hrvatski ljubitelji skijanja navikli su gledati Marcela Hirschera na postolju, ovijenog plaštom i s krunom kralja sljemenskog Crvenog spusta, ali ove je godine dobio društvo dvojca koji još nije bio tako dobro plasiran u Zagrebu. Francuz Alexis Pinturault je nakon pet godina opet stao na postolje u slalomu i prvi put u karijeri osvojio drugo mjesto, dok je Manuel Feller konačno spojio dvije dovoljno dobre vožnje za plasman na postolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sretan sam trećim mjestom'

"Prošle godine sam bio četvrti, godinu prije sam bio vodeći u prvoj vožnji i nagazio druga vrata u drugoj. Stvarno sam sretan što sam osvojio treće mjesto", izjavio je 26-godišnji Austrijanac uz širok osmjeh.

Nakon prve vožnje trojica su austrijskih skijaša bila u vodstvu, a Michael Matt je bio na dobrom putu do nekoliko vrata prije cilja. S takvom formom su među glavnim favoritima na svakoj utrci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Marcel je naš vođa'

"Mislim da smo jaka i brza momčad i sve smo bolji. Ako netko i ispadne, uvijek postoji netko drugi tko iskoči. Treneri rade odličan posao. Marcel je naš vođa, on je visoko postavio letvicu. Znamo da moramo biti brzi da bi ga dostigli", izjavio je Feller.

Vodeći nakon prve vožnje bio je Marco Schwartz, ali je već u prvom dijelu druge vožnje nagazio vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Utješio sam Schwartza'

"Utješio sam ga. Znam kako se osjeća. Ja sam prošao i gore od toga. Tri godine je mlađi od mene. Ima još vremena za njega", rekao je 26-godišnji Tirolac koji je još jednom potvrdio da mu Crveni spust izrazito odgovara.

"Staza mi se jako sviđa. Marcel je rekao da je ovo bila najbolja slalomska staza ove sezone. Vidite da je podloga odlična kad skijaši s brojevima iznad 40 ulaze među 15 najboljih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo