Fantastični Ivica napravio čudo!

Fantastičnom drugom vožnjom Ivica Kostelić je u prvom veleslalomu sezone voženom u austrijskom Söldenu došao do petog mjesta.

23.10.2011.
11:19
VOYO logo

Ted Ligety uspio je obraniti prvo mjesto iz prve vožnje i doći do devete pobjede u karijeri u veleslalomu. Ivica Kostelić završio je kao peti, a treba naglasiti kako je imao najbržu drugu vožnju.

Na cilju je ostao samo Ligety. Janka je solidnom vožnjom došao do trećeg mjesta i istisnuo Ivicu na četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelića je s prvog mjesta uspio skinuti Francuz Pinturault, koji je u cilj ušao s vremenom 2:22.29. Ispred Ivice došao je i Schörghofer, koji je sa starta krenuo nakon Francuza. Još su dva vozača na startu. Nakon Ivice krenuli su Missillier, Miller, De Tessieres, Sandell, Berthod, Hirscher, Cuche, Simoncelli, Fanara, Jansrud, Richard, Svindal i Baumann, ali ga nisu uspjeli skinuti s trona. Na startu je ostalo još samo četiri skijaša.

Ivica je ušao u cilj s vremenom 2:23.16 i tako preuzeo prvo mjesto u Söldenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Myhrera je tek s vodeće pozicije uspio skinuti Dopfer s vremenom 2:23.42. Ploner ga nije ugrozio, kao ni Raich. Kreće Ivica Kostelić.

Reichelt, Borsotti, Moelggii i Blardone u drugoj vožnji nisu uspjeli ponoviti nastup iz prve vožnje, pa je Myhrer i dalje vodeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek je Andre Myhrer, koji je u prvoj vožnji bio 26., uspio s trona skinuti Roya.

Defago je imao malu prednost nad Kanađaninom Royem, ali je napravio grešku pa je u cilj ušao sa slabijim rezultatom. Nakon njega krenuo je Palander, međutim on je završio u zaštitnoj ogradi zbog čega je došlo do kratkog prekida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je krenuo Kanađanin Roy, koji je u prvoj vožnji bio 30. U cilj je ušao s vremenom 2:24.06

Nakon 18. mjesta u prvoj vožnji, Ivica Kostelić će u drugoj vožnji pokušati popraviti svoj plasman na otvorenje sezone u Söldenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nepotpune prve vožnje Kostelić se nalazi na 18. mjestu sa 1.70 sekundom zaostatka za Tedom Ligetyjem. Kostelić je tijekom svog nastupa napravio jednu krupnu pogrešku i nekoliko manjih što ga je na kraju smjestilo između još dva majstora alpskog skijanja - sedamnaestog Bodea Millera i devetnaestog Benjamina Raicha.

Vodeći je Amerikanac Ted Ligety, zadnjih godina najbolji svjetski veleslalomaš. Osamnaest stotinki iza njega je Švicarac Carlo Janka, dok su treći i četvrti Austrijanac Philipp Schörghofer i Francuz Alexis Pinturault.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalibor Šamšal nije uspio doći do cilja.

Svjetski kup u Sölden, veleslalom (prva vožnja, neslužbeno): 1. Ted Ligety (SAD) 1:08.45 2. Carlo Janka (Švi) +0.18 3. Philipp Schörghofer (Aut) +0.21 4. Alexis Pinturault (Fra) +0.31 5. Romed Baumann (Aut) +0.51 ... 18. Ivica Kostelić (Hrv) +1.70

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivicu Kostelića nisu uspjeli ugroziti ni Haugen, Karlsen, Albrecht, Neureuther i Schieppati, pa je nakon što se stazom spustilo 30 skijaša naš predstavnik na 18. mjestu. Vodeći je trenutačno Ligety, ispred Janke.

Redom su se stazom spuštali Sandell, Viletta, Dopfer, Ploner, a na sreću samo je Sandell skinuo Kostelića, koji je sada na 18. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao 20. je startao mladi Francuz Pinturault i odličnom vožnjom došao do 4. mjesto. Stazu je prošao u vremenu 1:08.76. Nakon njega krenuo je i Bode Miller koji je do cilja došao kao 14. Kostelić je na 17. mjestu trenutno.

Nakon nastupa Simoncellija, Berthoda, Moelgga i Missilliera, Ivica je još malo pao u ukupnom poretku, te je trenutačno na 15. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić ušao je cilj u kao 12. s vremenom 1:10.15, što je zaostatak od 1.70 za prvim Ligetyjem.

Cuche i Blardone su podbacili, a sada kreće Ivica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz De Tessieres imao je vrlo loš nastup, a ništa bolje nije prošao ni povratnik Austrijanac Benjamin Raich. Još samo Cuche i Blardone, nakon čega ćemo vidjeti i našeg Ivicu Kostelića.

Nakon što se svoju utrku odvozio Richard, krenula su trojica Austrijanaca, Hirscher, Baumann i Reichelt, ali tek je Baumann sa vremenom 1:08.96 ušao među pet vodećih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redom su se stazom u Söldenu spuštali Schoerghofer, Fanara i Jansrud, ali Ligetyja i Janku nisu uspjeli ugroziti.

Treći je krenuo Aksel Lund Svindal, međutim uz nekoliko greški nije ugrozio Švicarca i Amerikanca s vremenom 1:09.12,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ted Ligety spustio se drugi i odličnom vožnjom preuzeo je prvo mjesto od Janke. Njegovo vrijeme bilo je 1:08.45.

Prvi je u novu sezonu je krenuo Carlo Janka. Stazu u Söldenu prošao je u vremenu 1:08.63.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa starta će prvi krenuti Švicarac Carlo Janka, a odmah iza njega iz Amerikanac Ted Ligety. Ivica Kostelić u Söldenu će krenuti kao 15.

Profesor iz Gračana još nije stigao ni izaći iz kombija u tirolskom Söldenu, a već su mu u ruke gurnuli novu kristalnu vazu s natpisom Skieur d'Or, namijenjenu najboljem skijašu u 2011. prema izboru novinara iz cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolege i nisu imali težak posao jer takav trijumf i dominaciju nisu vidjeli puno desetljeće, još od djevojke s pletenicama iz istog zagrebačkog kvarta. I to je to od sezone iz snova, rekli bismo, sad mu to vrijedi kao stara slava. Rezultat ostaje u knjigama, sve treba ispočetka.

"Ma nema frke, s motivacijom ionako nemam problema. Sportašu ciljeva ne nedostaje, navikao sam davati sve od sebe gdje god se pojavim", veli Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije forma kakvu bi priželjkivao, na proljeće se u Selcu malo sunčao i ronio, nije ni mogao drugo, oporavljao se od operacije čišćenja koljena.

"Nedostaje mi tih 40 dana priprema, pa to je razdoblje kao četvrtina sezone. Otvaram veleslalomom, koji mi ide sjajno, no u slalomu još nije forma na kakvu sam navikao. Tu će trebati raditi, ali ionako do Levija imam još puna tri tjedna za pripremu kakva je potrebna da se vratim na pravu razinu. Što se spusta tiče, to smo najmanje stigli trenirati" rekao je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110180904006 arti-201110111157006

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo