Play ponuda

EUROPSKI PRVACI VRATILI SE U SPLIT: / 'Nekad treniramo i tri puta na dan jer volimo ovaj sport, a onda i rezultat mora doći'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Svečani doček za uspješne hrvatske taekwondoiste

15.5.2018.
15:20
Miranda Cikotic/PIXSELL
Play ponuda

Splićanima Lovri Brečiću i Toniju Kanaetu, koji su na nedavnom Europskom prvenstvu u taekwondou u ruskom Kazanju osvojili zlatne medalje, u utorak je organiziran svečani doček u sjedištu njihova kluba Marjan kojem su nazočili uglednici iz javnog i sportskog života.

Brečić je postao europski prvak u kategoriji do 63 kilograma, a Kanaet u kategoriji do 74 kilograma.

Sve su dirnuli svojim uspjehom

Proslavljeni hrvatski košarkaš i dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Željko Jerkov je istaknuo kako su Brečić i Kanaet osvajanjem zlatnih medalja na Europskom prvenstvu postigli veličanstven uspjeh.

"Lovre i Toni, danas je vaš dan jer svojim talentom, radom i upornošću dirnuli ste nas i počastili veličanstvenim uspjehom," rekao je Jerkov. Po njegovim riječima osvajanjem titula europskog prvaka Brečić i Kanaet su ostvarili rezultat koji im otvara "velika vrata" za predstojeće Olimpijske igre u Tokiu 2020. godine.

Brečić i Kanaet su istaknuli kako su za njihov uspjeh zaslužni pozitivna atmosfera u klubu i treneri Toni Tomas, Marko Novak i Veljko Laura.

"Okruženi smo dobrim ljudima u našem klubu," naglasio je Brečić, dok je Kanaet istaknuo kako je tajna njegova i Brečićeva uspjeha dobar odnos s trenerima i svakodnevni naporni treninzi.

Rezultat mora doći...

"Nekad treniramo i tri puta na dan jer volimo ovaj sport, a onda i rezultat mora doći," rekao je Kanet i podsjetio kako s Brečićem godinama zajedno trenira te si međusobno pružaju potporu jer imaju iste ciljeve.

Glavni tajnik taekwondo kluba Marjan Sandro Deak istaknuo je kako su natjecatelji tog kluba do sada na svjetskim i europskim prvenstvima te na olimpijskim igrama osvojili 51 medalju.

"Od tih medalja, 25 njih je u seniorskoj konkurenciji što govori kako smo sposobni rezultate iz kadetske i juniorske uzrasti nastaviti ostvarivati i u seniorskoj konkurenciji što u sportu nije lagan zadatak," rekao je Deak naglasivši kako je u posljednjih devet godina taekwondo klub Marjan osvojio 50 posto svih medalja za Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima među 146 taekwondo klubova koliko ih ukupno ima u Hrvatskoj.

Deak je također rekao kako takve rezultate taekwondo klub Marjan ne bi mogao ostvarivati bez financijske potpore Grada Splita.

"Godišnje naši natjecatelji sudjeluju na 40-ak turnira diljem svijet zahvaljujući financijskoj potpori Grada Splita," kazao je Deak.

Sestre Zaninović iznimno sretne i ponosne

Proslavljene hrvatske taekwondoašice sestre Ana i Lucija Zaninović su istaknule kako su iznimno sretne što su Brečić i Kanea postali europski prvaci što pokazuje da Marjan ne čine samo njih dvije.

"Taekwondo klub Marjan je stup splitskog sporta," naglasila je Ana Zaninović. Njen sestra Lucija je dometnula kako će ubuduće natjecatelji taekwondo kluba Marjan, osvajati "još medalja."

Predsjednik Splitskog saveza sportova Nenad Periš je istaknuo kako Brečiću i Kanaetu čestita u ime splitskih 200 klubova i 3000 sportaša koje okuplja taj Savez. Periš je posebice spomenuo zasluge trenera taekwondo kluba Marjan Tonija Tomasa rekavši kako je on "osmislio dosadašnje rezultate tog kluba."

Pročelnik za društvene djelatnosti u splitskoj Gradskoj upravi i izaslanik gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, Mario Negotić je naglasio kako je taekwondo klub Marjam školski primjer kako treba djelovati sportski klub jer se u njemu "radi sustavno, stručno i kontinuirano," zaključio je Negotić.

Play ponuda
Play ponuda