EUFORIJA NA PLANICI: / Više od 30 tisuća Slovenaca slavilo sa svojim junakom

Image
Foto: AFP, JURE MAKOVEC/AFP

Na najbolji je mogući način sezonu iz snova zaključio slovenski skiojaš-skakač Peter Prevc. Pred čak 33.000 gledatelja na slavnoj je Planici ostvario još jednu pobjedu.

20.3.2016.
15:53
AFP, JURE MAKOVEC/AFP
VOYO logo

Skokovima od 238 i 241,5 metara Prevc je došao do 15. ovosezonske pobjede u Svjetskom kupu. Već je s 14. trijumfom, koji je ostvario u četvrtak na istom mjestu ušao u povijest kao skakač s najvećim brojem slavlja u jednoj sezoni, a rekord je u nedjelju samo poboljšao. Ovo mu je 22. postolje sezone, a s ukupno 2303 osvojena boda također je prvi na vječnoj ljestvici.

Osvojio sve što je mogao

Osvojio je tako Prevc gotovo sve što je mogao ove sezone. Pobjednik je Svjetskog kupa, osvojio je mali globus u letovima, trijumfirao je na Novogodišnjoj turneji, srušio rekorde Gregora Schlierenzauera po broju pobjeda i bodova u jednoj sezoni... Nedjeljna mu je pobjeda ukupno 21. u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je na posljednjem natjecanju sezone bio još jedan 'slovenski orao' Robert Kranjec, skokovima od 234 i 233 metara, dok je treće mjesto pripalo Norvežaninu Johannu Andreu Forfangu koji je bio autor najduljeg skoka dana. U drugoj je seriji, naime, sletio na 245 metara. Četvrto je mjeto u nedjelju osvojio neuništivi 43-godišnji Japanac Noriaki Kasai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo