LIJEPO DJELO / Hrvat koji je napravio veliku gestu obratio se javnosti: 'Riječ je o normalnom, ljudskom potezu'

Image
Foto: Profimedia

Učinio sam nešto normalno i ljudski, kazao je hrvatski trkač na 5000 metara Dino Bošnjak koji je na Ekipnom prvenstvu Europe u poljskom Chorzowu napravio sjajan sportski potez koji je oduševio svijet.

23.6.2023.
11:40
Profimedia
VOYO logo

Dino Bošnjak je nastupio na utrci 5000 metara, a u finišu te utrke Slovenac Vid Botolin je potpuno kolabirao na stazi. Bošnjak je podigao Botolina i praktički ga nosio do samog cilja, u koji su zajedno ušli.

Image
POTEZ ZA NOTES /

Hrvat oduševio sportski svijet: Završio je posljednji kako bi veličanstveno pomogao Slovencu

Image
POTEZ ZA NOTES /

Hrvat oduševio sportski svijet: Završio je posljednji kako bi veličanstveno pomogao Slovencu

Hrvatski atletičar je završio kao predzadnji, dok je Botolin diskvalificiran. Slovenska ekipa žalila se na ovu odluku, no vodstvo natjecanja ju je odbilo, a Slovencima je upravo zbog toga propao plasman u najjaču diviziju, koji su ispustili za pola boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Botolin je morao dobivati infuziju nakon utrke, a Bošnjakov potez zasigurno je kandidat za fair-play nagradu MOO-a, tim više jer se zbio na ekipnom natjecanju kada je rezultat svakog pojedinog atletičara jako bitan za plasman reprezentacije.

'Rado ću vam biti na raspolaganju'

"Zahvaljujem Vam na interesu za događaj tijekom utrke u poljskom Chorzowu, ali bih vas ljubazno zamolio da shvatite moju želju da se ta priča ne širi previše, budući da smatram kako je riječ o normalnom, ljudskom potezu te od toga nema potrebe raditi neku veliku priču", piše i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najsretniji bih bio da se to nije ni dogodilo, da je kolega i prijatelj Vid normalno završio utrku, kao što bih volio i da je moj nastup bio uspješniji u sportskom smislu te da sam donio više bodova svojoj reprezentaciji kojoj ovim putem čestitam na trudu i vrhunskim rezultatima. U nadi da ćete razmijeti moju odluku, još jednom zahvaljujem na interesu, a kad sportskim rezultatima to zaslužim, rado ću Vam biti na raspolaganju", napisao je u objavi novinarima Dino Bošnjak, član AK Gorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipno prvenstvo Europe u atletici u Chorzowu održava se u sklopu Europskih igara. Hrvatska je osigurala ostanak u drugoj jakosnoj skupini, dok najjača, prva jakosna divizija nastupa ovoga vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo