Dim zasjenio Ivicu Kostelića!

Prve svoje bodove u Svjetskom kupu skijaša ove sezone osvojio je Natko Zrnčić-Dim na superveleslalomu u talijanskoj Val Gardeni. Ivici Kosteliću to nije pošlo za rukom.

16.12.2011.
16:50
VOYO logo

Najbolji hrvatski, a prošle sezone i svjetski skijaš, nije osvojio nijedan bod niti u trećoj superveleslalomskoj utrci sezone. Čak štoviše, Kostelić je plasmanom na 45. mjesto ostvario najlošiji ovosezonski rezultat u disciplini. Startao je u utrku 17. po redu, a na kraju je za pobjednikom Feuzom zaostao 2.18. sekundi.

Bolji je rezultat zato polučio Natko Zrnčić-Dim došavši do prvih ovosezonskih bodova u Svjetskom kupu. Završio je na kraju na podjeli 26. mjesta zajedno sa Slovencem Gašperom Markičem zaostavši za pobjednikom okruglu sekundu i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Val Gardena je njegova sretna staza, s obzirom da je jedine superveleslalomske bodove dosad u karijeri ostvario baš u talijanskom zimovalištu prije dvije godine kada je zauzeo 24. mjesto.

Pobjedu je odnio 24-godišnji švicarski skijaš Beat Feuz, koji svakim novim nastupom dokazuje da bi se ove sezone mogao boriti za sam vrh ukupnog poretka. U petoj utrci brzih disciplina ove sezone četvrti se put našao na postolju, te upisao drugu pobjedu u Svjetskom kupu nakon spustaškog trijumfa u Kvitfjellu pri kraju prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku približio se vodećem Akselu Lundu Svindalu na samo 24 boda.

Niz stazu se Švicarac spustio sa startnim brojem 26, te je na svim prolazima ostvario najbrža vremena. Na kraju je, stekavši dodatnu prednost u donjem dijelu 2.4 kilometra duge staze, Amerikanca Bode Millera nadmašio za nemalih 30 stotinki sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći je bio Norvežanin Kjetil Jansrud, dok je četvrtoplasirani Svindal za pobjednikom zaostao 69 stotinki.

Na sjajno se peto mjesto sa startnim brojem 54 probio 22-godišnji Austrijanac Max Franz, kojem je 15. mjesto iz Lake Louisea ove sezone dosad bio najbolji superveleslalomski te uopće najbolji rezultat u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sobotu se na istoj stazi (Saslong) vozi spust.

1. Feuz (Švi) 1:21.51 2. Miller (SAD) +0.30 3. Jansrud (Nor) +0.44 4. Svindal (Nor) +0.69 5. Franz (Aut) +0.81 26. Zrnčić-Dim (Hrv) +1.50 45. Kostelić (Hrv) +2.18

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Svindal (Nor) 230 bodova 2. Feuz (Švi) 171 3. Cuche (Švi) 121

Ukupni poredak Svjetskog kupa: 1. Svindal (Nor) 384 2. Feuz (Švi) 360 3. Ligety (SAD) 309 4. Miller (SAD) 283 10. Kostelić (Hrv) 170 92. Zrnčić-Dim (Hrv) 5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo