BARAKUDE NEOČEKIVANO IZGUBILE OD AUSTRALIJE NA SVJETSKOM KUPU: / Izabranici Ivice Tucka oprostili se od borbe za odličja

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Neočekivani poraz hrvatski vaterpolista došao je kao težak udarac za reprezentaciju Ivice Tucka

14.9.2018.
19:28
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski vaterpolisti nisu se plasirali u polufinale Svjetskog kupa u Berlinu nakon što su u petak u četvrtfinalu neočekivano izgubili od Australije sa 8-9 (1-1, 4-4, 2-2, 1-2). Hrvatska se je mučila protiv Australije cijeli susret. U trećoj četvrtini ukazala se nada da su "barakude" napokon pronašle recept za "morske pse", jer je Hrvatska prvi puta imala dva gola prednosti (7-5).

Australci, koje vodi izbornik Elvis Fatović, nisu se obeshrabrili, već su uspjeli doći do preokreta i početkom posljednje četvrtine poveli su 8-7. Ni to nije "razdrmalo" hrvatske vaterpoliste, i dalje su "barakude" bile neučinkovite u napadu, nisu iskorištene tri prilike sa igračem više. Ipak, minutu i 14 sekundi prije kraja susreta Hrvatska napokon uspijeva realizirati igrača više, Josip Vrlić pogađa za izjednačenje 8-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokantan poraz

No, uslijedio je novi šok, 59 sekundi prije kraja Joe Kayes zabija svoj treći pogodak na utakmici i donosi pobjedu Australiji. I tako je Elvis Fatović prvi puta kao izbornik Australije pobijedio svog sina Lorena, koji je zabio samo jedan gol iz pet pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hrvatske najefikasniji je bio Josip Vrlić sa tri gola, Javier Garcia zabio je dva, a Loren Fatović, Luka Lončar i Anđelo Šetka po jedan. Reprezentaciju Australije predvodio je Joe Kayes sa tri pogotka, a Lachlan Edwards zabio je dva.

Naši vaterpolisti će igrati za poredak od 5. do 8. mjesta, dok će Australija u subotu u polufinalu igrati s pobjednikom susreta Njemačka - Južna Afrika, u kojem su Nijemci veliki favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo