AUSTRIJANKA LUDIM SKOKOM OSVOJILA ZLATO: / Pogledajte vratolomiju koja joj je osigurala mjesto u povijesti

Image
Foto: Screenshot

Gasser je u završnom pokušaju promijenila odluku, izvela riskantniji skok za koji je dobila 96,00 bodova.

22.2.2018.
8:20
Screenshot
VOYO logo

Austrijska snowboarderica Anna Gasser postala je olimpijskom pobjednicom u premijernom natjecanju u akrobatskim skokovima, nakon što je u četvrtak skupila 185,00 bodova za dva najbolja skoka u finalnom nadmetanju te nadmašila Amerikanku Jamie Anderson (177,25) koja je osvojila srebro, dok je brončanu medalju osvojila 16-godišnja Novozelanđanka Zoi Sadowski-Synnott (157,50).

Gasser je u završnom pokušaju promijenila odluku, izvela riskantniji skok za koji je dobila 96,00 bodova i tako prestigla do tada vodeću Amerikanku Jamie Anderson, pobjednicom natjecanja u slopestyleu, koja je tako postala prvom snowboardericom s dva odličja na jednim Igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč izgubljenom zlatu, Anderson je nakon natjecanja izjavila kako je sretnija sa ovim srebrnim odličjem, nego obranom naslova olimpijske pobjednice iz Sočija u slopestyleu. Tinejdžerica Zoi Sadowski-Synnott donijela je Novom Zelandu drugu medalju u povijesti na ZOI, prvu nakon Albertvillea 1992. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snowboard, akrobatski skokovi (ž) 1. Anna Gasser (Aut) 185,00 bodova 2. Jamie Anderson (SAD) 177,25 3. Zoi Sadowski Synnott (NZL) 157,50 4. Reira Iwabuchi (Jap) 147,50 5. Sina Candrian (Švi) 140,25 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike