Play ponuda

MLB / Atlanta ponovno do naslova nakon 26 godina

Image
Foto: Profimedia

Atlanta Braves uzeli naslov u bejzbolu. Do četvrtog naslova MLB prvaka došli su u šestoj utakmici finalne serije protiv Houston Astrosa

3.11.2021.
9:05
Profimedia
Play ponuda

Momčad Atlanta Bravesa novi je pobjednik glavne američke profesionale lige u bejzbolu (MLB), a do četvrtog naslova "svjetskih prvaka" došli su u šestoj utakmici finalne serije protiv Houston Astrosa, svladavši ih kao gosti jutros po hrvatskom vremenu sa 7-0.

Image
MLB /

Houston u finalu World Series po treći put u posljednjih pet godina

Image
MLB /

Houston u finalu World Series po treći put u posljednjih pet godina

Posljednji put prvaci 1995.

Atlanta je posljednji put bila prvak 1995., a sa 16 uzastopnih nastupa u doigravanju bez osvajanja trofeja Bravesi su bili momčad s najdužim nizom neuspješnih pokušaja da se domognu Commissioner's Trophyja koji se dodjeljuje pobjedniku World Seriesa.

Ono što su propustili učiniti u petoj utakmici pred svojim navijačima, igrači Atlante napravili su na Minute Maid Parku u Houstonu, gdje su domaći Astrosi slovili za favorite, ne samo u šestoj utakmici, već i za ponavljanje trijumfa iz 2017.

Potpuno nadigrali Astrose

Za razliku od petog dvoboja, kad su "grand slamom" već u prvoj izmjeni poveli sa 4-0, a na kraju izgubili sa 10-5, Bravesi su u šestoj utakmici potpuno nadigrali Astrose. Prednost su stekli u trećoj izmjeni, kad je Kubanac Jorge Soler poslao loptu izvan stadiona za vodstvo 3-0. Dansby Swanson je također ostvario "home run" kojim su Bravesi došli do prednosti 5-0, da bi posljednja dva "runa" ostvario Freddi Freeman.

Startni bacač Max Fried je u šest izmjena dopustio samo četvorici udarača Astrosa da dođu do prve baze, pa je domaća momčad ostala bez ijednog optrčavanja u dvoboju u kojem su tražili priliku za produženje finalne serije do odlučujuće, sedme utakmice, koja bi također bila igrana u Houstonu.

Treći put u finalu u posljednjih 5 sezona

Astorsi su u posljednjih pet sezona treći put bili u finalu, ali su samo jednom izašli kao pobjednici, kad su 2017. sa 4-3 nadigrali Los Angeles Dodgerse, a 2019. su izgubili od Washington Nationalsa.  

Za najboljeg igrača finalne serije proglašen je Jorge Soler koji je u šest utakmica World Seriesa postigao tri "home runa".

Play ponuda
Play ponuda