Ante Kostelić pobjesnio: To je nemoguće!

Iako je Ivica u obiteljsku kolekciju upisao novo postolje, Ante Kostelić nakon sljemenskog slaloma nije isijavao zadovoljstvom. Razlozi? Isti kao i kod Vedrana Pavleka.

5.1.2012.
21:44
VOYO logo

Gips je razočaran što ima priliku samo jednom u sezoni Svjetskog kupa složiti kolce za slalom. "Švicarci su napravili takvu križaljku da postavljaju stazu dva puta, a mi jednom. To je nemoguće! I nije to subjektivno, to su činjenice, a njihova skijaška reprezentacija od 1966. godine do danas ima 13 pobjeda, točno onoliko koliko ih Ivica ima sam", rekao je Ante Kostelić. Drugu, spornu vožnju na Sljemenu postavljao je Slovenac. "Ne možemo utjecati na postavljanje staza. Austrijanci ih, primjerice, postavljaju po pet. Nisam razočaran nego samo tako mogu reagirati kad se sjetim svoje pozicije."

Tata Kostelić nije imao zamjerki na Ivičino skijanje. "Što se mene tiče, nisam vidio nijednu grešku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić se činio sretnim premda nije dosanjao svoj sljemenski san. Veselio se na postolju, na trećoj stubi, smiješio se na presici, ali ne do kraja.

"Sretan sam s postoljem, no kada sam ušao u cilj i vidio da ne mogu biti prvi imao sam pomiješane emocije. Htio sam pobijediti, to želim svake godine, no nisam daleko od toga svaki put kada sam na postolju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je Ivica da je ishod i ove utrke posljedica najvećeg pritiska kojeg osjeća u utrkama Svjetskog kupa.

"Sretan sam jer je ova trka ipak poprilično teška za mene, jedan od najvećih izazova. Zapravo, nema utrke u Svjetskom kupu koju bih po tom pitanju usporedio s ovom. Puno je remetećih faktora, teško je ostati fokusiran. Svake godine postavljam si isto pitanje", kako skijati u stresnim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netko je Ivicu pokušao tješiti s pričom o Goranu Ivaniševiću i osvajanju Wimbledona kada se najmanje nadao.

"Ja bih rado pobijedio i kada se nadam i kada se ne nadam. No, ostvario sam četiri postolja u pet utrka i ja s tim moram biti zadovoljan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljan je i on bio s postavljanjem staze, ali o tome nije htio govoriti.

"O postavljanju staza možemo puno pričati, no kada se postavi moramo voziti ono što je postavljeno. Sa slovenskim postavljačem drugog laufa (op.a. Marko Jurjec) ovdje smo čak zajedno trenirali prije prije dva tjedna razgovarajući o postavljanju. No, on tu stazu danas nije postavio za mene, nije mi odgovaralo što je toliko ravna. Moje je mišljenje da slalom treba biti sastavljen od zavoja, a toga u drugom laufu baš i nije bilo puno. Meni se to ne sviđa jer se tako izravnava kvaliteta, a takva tendencija u Svjetskom kupu postoji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo