PONOVNO REAGIRAJU / Aktivisti prekinuli utrku Tour de Francea i izazvali kaos: Isti su prekinuli meč Marina Čilića

Image

Utrka je neutralizirana i dat je novi start poštujući razlike zabilježene u trenutku zaustavljanja

12.7.2022.
21:30
VOYO logo

Danac Magnus Cort Nielsen (EF Education - EasyPost) pobjednik je desete etape biciklističke utrke Tour de France, 148.5 km dugačke dionice od Morzinea do Megevea koju su na više od 10 minuta prekinuli klimatski aktivisti.

Etapa je prekinuta na desetak minuta nakon što je sedam klimatskih aktivista pokušalo blokirati bicikliste 36 kilometara prije cilja. Aktivisti, od kojih je jedan nosio majicu s natpisom "Imamo još 989 dana" prosvjedovali su sjedeći na cesti nakon čega ih je privela policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Grupa proklimatskih aktivista "Derniere Renovation" preuzela je odgovornost za akciju, uz poruku kako su željeli "zaustaviti ludu utrku koja juri prema uništenju našeg društva."

"Ne možemo više biti promatrači klimatske katastrofe koja je u tijeku. Imamo još 989 dana da spasimo našu budućnost, naše čovječanstvo", stoji u njihovoj poruci. Sličnu poruku na svojoj majci imala je i prosvjednica koja je nedavno prekinula polufinalni meč Roland Garrosa između Marina Čilića i Caspera Ruuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka je neutralizirana i dat je novi start poštujući razlike zabilježene u trenutku zaustavljanja. Na koncu je slavio Cort Nielsen koji je u završnom sprintu pobijedio ispred Australca Nicholasa Schultza, dok je treći bio Španjolac Luis Leon Sanchez sa sedam sekundi zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo