OSIJEK NA SVOM TERENU UVJERLJIVO SVLADAO SLAVEN I PREUZEO PRVO MJESTO: / Bjeličini momci u tri minute riješili utakmicu

Image

Utakmicu 19. kola Prve HNL između Osijeka i Slaven Belupa mogli ste pratiti uživo u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr

2.2.2021.
17:00
VOYO logo

Nogometaši Osijeka u prvoj su utakmici 19. kola Prve HNL kao domaćini svladali Slaven Belupo sa 3-0 (1-0).

Image
[FOTO] DINAMO - LOKOMOTIVA 2:0: /

Plavi osvojili bodove protiv Lokosa u teškim uvjetima

Image
[FOTO] DINAMO - LOKOMOTIVA 2:0: /

Plavi osvojili bodove protiv Lokosa u teškim uvjetima

Pogotke za Osječane postigli su Brlek (45+3), Žaper (52) i Bohar (55).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret u Gradskom vrtu odigran je po vrlo gustoj magli te su uvjeti bili na rubu regularnosti, a na kraju su se po takvom vremenu bolje snašli domaćini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Barem nakratko) sami na vrhu

Osijek je poveo u posljednjim trenucima prvog poluvremena, Bočkaj je ubacio loptu s lijevog krila koja je došla na rub kaznenog prostora gdje je natrčao Brlek i preciznim udarcem zatresao mrežu.

Pitanje pobjednika riješeno je početkom nastavka kada su domaći postigli još dva gola. U 52. minuti gostujući vratar Filipović uspio je samo odbiti slobodan udarac Bočkaja s više od 25 metara, a Žaper je taj odbijanac pospremio u mrežu. Samo tri minute potom Bohar se našao u izglednoj situaciji pred suparničkim golom te povisio na 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Osijek je barem nakratko samostalno preuzeo čelo ljestvice, sada ima 42 boda, tri više od Dinama koji od 18.05 sati igra protiv Lokomotive, dok je Slaven Belipo šesti sa 20 bodova, koliko ima i peti Hajduk koji će svoj susret 19. kola igrati u srijedu protiv Istre 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Osijek - Slaven Belupo 3:0 (Brlek 45'+3', Žaper 52', Bohar 55')

Osijek: Ivušić, Škorić, Lončar, Gutieri, Miloš, Brlek, Žaper, Kleinheisler, Bohar, Bočkaj, Erceg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo: Filipović, Božić, Prce, Paracki, Lulić, Glavčić, Bosec, Bogojević, Bačelić-Grgić, Knoll, Krstanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90++1' Kraj utakmice. Osijek je pobijedio 3:0 i zasjeo na prvo mjesto tablice 1. HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' U samoj završnici susreta Bjelica radi tri promjene u svojem sastavu. Iz igre idu Kleinheisler, Bočkaj i Bohar, a umjesto njih ulaze Beljo, Mišković i Mekić.

88' Mogla je ovo biti velika šansa za Slaven. Etoundi je izbio sam pred Ivušića, ali je dosuđeno zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Osijek je poveo 4:0. Četvrti gol za domaćine zabio je Kleinheisler, ali veselje domaćina kratko je trajalo jer je nakon pregleda snimke taj pogodak poništen zbog zaleđa

75' Zamjene s obje strane. Kod Slavena iz igre su izašili Bačelić-Grgić i Lulić, a ušli su Van Bruggen i Liklin. Bjelica je napravio prvu svoju promjenu, u ekipi Osijeka iz igre je izašao Žaper, a ulazi Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Novi pokušaj Osijeka, ali nema novog gola. Pucao je Brlek nakon prekida, ali gosti to blokiraju.

65' Nakon trećeg gola Osijek je "stao na loptu" i smirila se utakmica na Gradskom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

NK Osijek - NK Slaven Belupo

59' Trener Slavena Stipić radi trostruku zamjenu. Iz igre idu Knoll, Krstanović i Glavčić, a ušli su Etoundi, Iličić i Mlinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Novi gol domaćina, Osijek vodi 3:0. Zabio je Bohar iz blizine nakon ubacivanja Ercega. Golman gostiju Filipović bio je nemoćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' GOL, Osijek vodi 2:0, Žaper je strijelac. Prvo je Bočkaj dobro pucao iz slobodnog udarca, vratar Slavena Filipović to je obranio, a odbijenu loptu Žaper posprema u mrežu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u sastavima obje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+4' Gotovo je prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+3' GOL Brlek je zabio golčinu za vodstvo Osijeka u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Pogodio je prekrasnim udarcem s petnaestak metara. Bočkaj je centrirao, a Erceg spustio loptu za Brleka koji neobranjivo pogađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Petar Brlek i Ivan Krstanović (lijevo)

45' Dalekometni pokušaj Osječana u samoj završnici prvog dijela. Pucao je Žaper s dvadesetak metara, ali to ide pored gola.

41' Nakon one prilike Krstanovića, nije bilo većih zanimljivosti. A čini se da je gusta magla, koja radi probleme od samog početka, sada postala još gušća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' Ogromna šansa za goste. Krstanović je nakon dobrog proigravanja primio loptu u srcu Osijekovog šesnaesterca i pucao, ali Ivušić fenomenalno brani njegov pokušaj. Ostaje 0:0.

33' Bogojević puca s ruba šesnaesterca, ali kapetan Osijeka Škorić to blokira.

Image
Image

Erceg slavi gol koji je naknadno poništen

27' Osijek je poveo golom Ercega, ali taj pogodak je poništen nakon pregleda snimke jer je Žaper ranije u istoj akciji igrao rukom.

Image
Image

NK Osijek - NK Slaven Belupo

23' Velika šansa za Slaven. Bogojević je prošao po boku i ubacio, a u šesnaestercu je u naleti bio Knoll koji je uputio udarac, ali to ne ide u okvir gola.

21' Prijete gosti. Prce je pucao nakon kornera, ali to ide malo iznad gola. Bila je ovo najopasniji pokušaj do sada na utakmici.

Image
Image

NK Osijek - NK Slaven Belupo

16' Pokušaj domaćih nogometaša. Lončar je pucao glavom nakon ubačaja Brleka, ali to ide iznad grede.

14' Osijek ima terensku inicijativu, ali ne stvara opasnije prilike pred golom Slavena.

10' Gusta magla radi velike probleme igračima obje momčadi, teren se gotovo pa ne vidi na TV prijenosu.

6' Prvi su zaprijetili gosti. Krstanović je pucao s lijeve strane, ali Ivušić to zaustavlja bez problema.

1' Počela je utakmica na Gradskom vrtu. Igra se u teškim vremenskim uvjetima, pod gustom maglom.

Image
Image

NK Osijek - NK Slaven Belupo

10' Magla radi velike probleme nogometašima, vidljivost je sve manja i manja.

15.50 Jedna promjena u poćetnom sastavu Slavena. Goda ostaje na klupi, a njegovo mjesto u početnoj momčadi preuzima Bosec.

15:00 - Stigli su i početni sastavi obiju momčadi.

14:30 - Gužva je na vrhu Prve HNL. Osijek i Dinamo su izjednačeni po broju bodova i broju utakmica, a Modre samo gol-razlika drži iznad kluba koji je Nenad Bjelica preuzeo i u kratkom roku napravio od njega legitimnog kandidata za naslov prvaka Hrvatske.

Osijek u gradskom vrtu dočekuje Slaven Belupo danas u 16 sati, dok će Dinamo odmjeriti snage s Lokomotivom u 18:05. Uoči susreta sa Slaven Belupom trener Osijeka najavio je kako će mu nedostajati nekolicina igrača. Neće biti Jurčevića, Miereza, Grezde, Ndockyta i Topčagića, a vjerojatno ni Igora SIlve. Bjelica je uoči susreta imao samo riječi hvale za Slaven.

"To je momčad koja ima jasnu viziju i filozofiju igre. Ima i trenera koji je vrlo kvalitetan i temperamentan s prepoznatljivim stilom u taktičkom smislu. Jako su malo mijenjali, iako je bilo susreta u kojima su kombinirali i nešto drugo od onoga što ih uglavnom krasi. Imaju dosta dobrih, iskusnih i mladih igrača, kvalitetni su u svakom slučaju. To znači da ćemo morati biti na vrhunskoj razini u svakom pogledu. I u smislu agresivnosti, discipline, organizacije igre da bi se takvog protivnika pobijedilo. Naravno da idemo na sva tri boda i da ćemo sve poduzeti kako bi oni ostali u Osijeku", rekao je trener Osijeka.

Oglasio se uoči susreta i trener Slavena Tomislav Stipić.

"Nogometni klub Osijek je jedna ambiciozna organizacija koja kreira novi poredak moći u hrvatskom nogometu. Ekipa igra tvrdo, lukavo i pod svaku cijenu na rezultat. Ne zanima ih ocjena dojma. Statistika govori da postižu malo golova iz igre, ali su zato jako opasni i uspješni iz kaznenih udaraca, kornera i slobodnih udaraca", rekao je Stipić.

Utakmicu Osijeka i Slaven Belupa možete pratiti uživo od 16:00 u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo