"Orlovi" sanjaju medalju

Rukometaši Srbije na startu Svetskog prvenstva igraju sa Južnom Korejom

11.1.2013.
17:42
VOYO logo

Zvanični vičešampion Evrope, muška rukometna reprezentacije Srbije, pokušaće da na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji osvoji prvu medalju i tako ponovi veliki uspeh sa EP koje je prošle godine održano u našoj zemlji.

Poslednji put srpski rukometaši, pod zastavom Jugoslavije, osvojili su neko odličje još 2001. godine, kada su u meču za bronzu na SP u Francuskoj pobedili Egipat sa 27:17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuković: Meč sa Južnom Korejom najteži na šampionatu

Selektor rukometne reprezentacije Veselin Vuković rekao je da je ekipa spremna za subotnji meč prvog kola sa Južnom Korejom koji je, prema njegovim rečima, najteži duel za njegove izabranike na Svetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To je prvi meč na takmičenju i zato je on u ovom trenutku najteži za nas. Igrali smo protiv njih na Olimpijskim igrama u Londonu i pobedili dosta teško. Video sam jutros da su i oni promenili nekoliko pojedinaca. Najlakše je primetiti da nema Juna, ali tu su neki novi igrači. Mi smo optimisti, a vidim da su moji igrači u dobrom raspoloženju spremni za start prvenstva - kazao je Vuković na konferenciji za novinare u Saragosi.

Šef stručnog štaba Srbije istakao je da je u pripremi meča ekipa najviše radila na "dubokoj" odbrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U Londonu smo imali problema sa crtom, gde smo na lake načine primali golove. Ideja je da dobrim blokom i gustinom u zoni pomognemo golmanima. Posle uvodnih minuta procenićemo da li će krilni igrači ići na presing ka krilima ili će drzati gustinu, pa ćemo korigovati našu odbranu - istakao je on.

Utakmica prvog kola C grupe na Svetskom prvenstvu između Srbije i Južne Koreje igra se sutra od 15.45 u Saragosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo