ONI NAJVIŠE TROŠE: / Evo kako sportaši raspolažu svojom zaradom

Image
Foto: AFP

Veliki novac koji se u današnje vrijeme vrti u svijetu sporta doveo je do toga i da su se sportaši počeli ponašati poput razmaženih zvijezda.

21.12.2015.
9:40
AFP
VOYO logo

Stvari o kojima nisu niti mogli sanjati u počecima svojih karijera sada su im dostupne. Neki od njih postali su opsjednuti skupim automobilima, satovima i ostalim luksuznim stvarima, dok s druge strane nemali je broj sportaša koji svoje bogatstvo dijele s drugima, pa puno novaca daruju u humanitarne svrhe. U nastavku doznajte kako svojim bogatsvom raposlažu sportaši poput Floyda Mayweathera, Tigera Woodsa, LeBrona Jamesa, Lionela Messija ili Novaka Đokovića.

1. Floyd Mayweather

Poznato je da je ovaj boksač po meču zarađivao desetke mjilijuna dolara, s toga ne čudi što je za jedan dijamantni sat za boravka u Dubaiju iskreširao 1,1 miljuna dolara. Uz to posjeduje još nekoliko satova u vrijednosti 6,4 milijuna dolara. Poznato je i da je svoj iPod obložio dijamantima u vrijednosti od pola milijuna dolara. Procjenjuje se da Myaweather na računu ima oko 123 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Američki boksač Floyd Mayweather najviše je zaradio u protekom desetljeću od svih sportaša na svijetu, objavili su britanski mediji. Bivši svjetski prvak je u proteklih 10 godina zaradio čak 780 milijuna eura.

"Money", kako glasi njegov nadimak, je svoj posljednji meč u boksačkoj karijeri odradio 2017. kada je u Las Vegasu prekidom svladao MMA mega zvijezdu Conora McGregora. Bila je to njegova 50. pobjeda u isto toliko mečeva. Nakon toga je bilo govora o mogućem povratku, ali više nije odradio niti jedan profesionalni meč.

Bivši svjetski prvak je ukupno u karijeri zaradio više od milijardu eura, a samo su još dva sportaša ušla u klub milijardera - legendarni košarkaš Michael Jordan i golfger Tiger Woods.

2. Tiger Woods

Nekada najbolji golfer na svijetu ne štedi kada je u pitanju luksuz, pa je tako prodao imanje od 60 milijuna dolara, koje se sastoji od ogromne vile, golf terena, atletske staze i vinskog podruma. Naravno, s pogledom na ocean. Kada mu je potrebna privatnost, Woods se jednostavno povuče na neku od svojih mega-jahti, do kojih otputuje privatnim avionom.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

3. LeBron James

Ova NBA zvijezda obožava počastiti sebe skupocjenim stvarima, pa je tako kupio vilu od 30 tisuća kvadrata u rodnom Akronu, u sklopu koje se nalazi sportksi bar, veliki akvarij, brijačnica...James je i vlasnik dionica Liverpoola. Također, posjeduje i vikendicu u South Beachu u vrijednosti od 8,5 miljuna dolara. Da nije škrt dokazao je kad je sebi i bivšem suigraču DwayneuWadeu kupio identične Porscheje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

4. Lionel Messi

Iako na travnjaku djeluje prilično smireno, Argentinac se zapravo voli bahatiti svojim novcem. Kada su mu susjedi u Barceloni bili prebučni jednostavno je odlučio kupiti njihov posjed umjesto da, kao svaka obična osoba, pozove policiju kako bi ih stišala. Svoje imanje, inače, uredio je tako da izgleda poput nogometnog terena, dok mu kuće izgledaju poput nogometnih lopti. Poznato je i da obožava modu, pa puno novaca troši i na dizajnerska odijela.

Image
Image

5. Novak Đoković

Najbolji tenisač današnijice puno je novaca uložio u svoju humanitarnu udrugu "Novak Djokovic Foundation". Oko srpskog tenisača inače je kružila je priča da je otkupio sav magareći sir od jednog proizvođača u Srbiji kako bi samo on mogao u njemu uživati. Međutim, to se pokazalo netočnim. No, istina je da Đoković uvozi poseban med s Novog Zelanda, a on mu pomaže pri dijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo